PALAUTEEN PERUSTA | SHAE BENTLEY'S AMA 125 SX -TITLE

SHEA BENTLEY-3Jos Shae Bentley ei kärsinyt loukkaantumisista koko uransa ajan, hän olisi yksi suurimmista.

Useimmat ammattiurheilijat viettävät koko uransa etsiessään määrittelevää hetkensä - kilpailua, jossa asiat yhdistyvät suotuisasti. Vain parhaat pystyvät muuttamaan kovasta työstä onnea. Useimmiten menestys ansaitaan pikemminkin omistautumisella kuin onnella. Tällainen tapaus oli vuoden 2000 AMA 125 West Supercross -mestarissa Derrick “Shae” Bentley.

Georgian kotoisin oleva Bentley oli onnistunut amatööriuransa huolimatta siitä, että hänellä oli epäonne kilpa-ajoissa samanaikaisesti Ricky Carmichaelin kanssa. Shae voitti kolme Loretta Lynnin nimeä, mukaan lukien 85cc (9-13) Modified-luokka Nick Weyä, Travis Pastranaa, Danny Smithiä, Justin Buckelewta, Clint Bowyeria (NASCAR-kilpailija), Branden Jessemania ja Ricky Carmichaelia vastaan. Hänen siirtyminen Pro-riveihin oli nopea. Päälle yksityisen Tecate-sponsoroiman Kawasaki KX125: n päälle ja yllään numero 583, Bentley reikähti ensimmäisestä Supercross-kisastaan ​​Indianapolisissa, mutta kaatui ohi johtaen.

VAHINKOITTEET, JOTKA HÄTÄVÄT HÄNTÄ RAC-AJASTOSTA VUONNA 1999, KAIKKI ASETUKSET, JOTKA EI PYSÄYTÄ PRO CIRCUITIN MITCH PAYTONIA UUDELLEEN uskovaan.

Vammat pitivät hänet poissa kilpailunäkymästä vuonna 1999, vaikka takaiskujen takia Pro Circuit Mitch Payton uskoi nuoreen. Payton oli tukenut Bentleyä aloittavan amatööriuransa viimeisissä vaiheissa, joten Mitchille oli luonnollista allekirjoittaa tyylikäs teini Pro Circuit -kilpailun ponnisteluissa. Noina päivinä Pro Circuit oli kaukana ensiluokkaisesta ohjelmasta 125 luokassa. Shae Bentleyn laskeutuminen niin haluttuun ajoon sen jälkeen kun hän oli viimeistelty viidennen sarjansa Rookie Supercross -kaudellaan, oli siunaus.

Kilpailukauteen 2000 mennessä Mitch Payton osoitti Bentleyn 125 West Supercross -sarjaan. Shae otettiin vastaan ​​David Pingree, Greg Schnell, Jiri Dostal, Rodrig Thain, Casey Lytle, Chris Gosselaar, Justin Buckelew, Travis Preston ja hänen joukkuetoverinsa, Billy Payne ja Tallon Vohland. Tuolloin Pingree ja Schnell olivat kokenut veteraaneja, ja pit-pundit olivat ennustaneet tittelin kuuluvan heidän käsiinsä. Samaan aikaan Shae Bentley oli jälkikäteen johtuen poissaolostaan ​​kilpailuun edellisenä vuonna.

Shae Bentley 2001

David Pingree voitti Anaheimin avaajan, kun taas Shae Bentley sijoittui viidenneksi. Journeyman Tallon Vohland voitti toisen West -tapahtuman, kun Bentley kaatui ja ajatteli rikkovan ranteensa. Röntgenkuvat olivat negatiivisia, mutta kallis DNF hautasi Shaen pistepisteisiin. Pro Circuit Kawasaki -matkustaja kuitenkin palautui viimeistelemällä kolmannen ja toisen seuraavissa kahdessa kierroksessa. Samaan aikaan Greg Schnell tuli voittajaksi San Diegossa ja Casey Lytle voitti Phoenixissa. Shae Bentley saavutti vihdoin palkintopallon ylimmän askeleen Supercrossissa Houstonissa 5. helmikuuta 2000. Se oli hänen uransa ratkaiseva hetki siihen asti. Pikku hän tiesi, että pian lisää seuraa omaisuutta.

Vuoden 2000 AMA 125 West -sarjan viiden kierroksen voittajaa oli viisi. Kuka olisi ensimmäinen toistuva voittaja, kun sarja palaa toimintaan seitsemän viikon tauon jälkeen? Shae Bentley. Georgia ylitti Greg Schnellin Minneapolisissa, kun taas David Pingree joutui ensimmäisen käännöksen onnettomuuteen, joka johti etujarrun roottoriin. Pingree pelasti vain 15., ja hänen yhdeksän pisteen etumatkansa muuttui 10 pisteen alijäämäksi. Shae Bentley oli kuljettajan istuimen suunnassa viimeiselle kierrokselle.

Mestari kruunattaisiin Irvingissä, Teksasissa, 8. huhtikuuta 2000. Kysymys oli, voisiko Bentley solmia kaupan vai voisiko paljon kokeneempi Pingree jollain tavoin voittaa. Shae laski ensimmäisessä käännöksessä yhdessä puolen kentän kanssa. Bentley ratsasti voimakkaasti ja holtitonta luopumista, kun hän työskenteli kilpailun lopussa seitsemänteen. Greg Schnell voitti voiton, kun taas David Pingree sijoittui toiseksi.

Välittömästi kilpailun jälkeen ESPN: n toimittaja haastatteli Bentleyä kilpailun aikana tapahtuneista tapahtumista. Shae oli tappiollinen sanoista. Sitten hän vastasi: ”En tiedä. Minulla oli vain pahin onni. Annoin kaiken, enkä pystynyt tekemään mitään. Tein parhaani. Se on kaikki mitä voin sanoa. ” Samaan aikaan AMA taulukotti pisteitä määrittääkseen 125 länsimestarin. Oli kiusallinen tauko, jonka jälkeen lähetystoiminnan harjoittaja ilmoitti Shaelle, että hän oli itse asiassa voittanut otsikon. Pro Circuit Kawasaki -matkustaja alkoi huutaa ja itkeä. Hän huusi: ”Joo, kulta, voitin sen! Joo!" Bentley voitti tittelin kahdella pisteellä Pingreeä vastaan, ja Schnell oli kuusi pistettä adrift. Se oli sopiva loppu villille sarjalle.

Nämä muutama kuukausi olivat Shae Bentleyn uran menestyneimpiä aikoja. Hän ei koskaan päättäisi kokonaista kautta kahdeksan vuotta kestäneen kilpa-ajan. Loukkaantumiset vaivasivat pehmeäpuheista Southerneria, ja Daytonassa vuonna 2005 murtunut nilkka oli viimeinen olki. Kukaan päättyy riippumatta, kukaan ei voi ottaa pois vuoden 2000 AMA 125 West Supercross -ottelua Shae Bentleyltä.