MXDN 2012 VAATIVA PÄIVITTÄMINEN: KEN ROCZEN VOITTAA 250; TONY CAIROLI VOITTAA 450, HERLINGS VOITTAA AVATUN LUOKAN? TEAM USA on kuudes

Joukkue USA joutui pieneen vaikeuteen lauantaina, mutta varsinainen kilpailu on sunnuntaina. Kuva: Youthstream

MXDN: n lauantai on vain karsinnassa sunnuntain kilpailuun. Kolme luokkaa (250, 450 ja Open) kilpailevat lauantaina ja matalamman pistemäärän omaavat valtiot saavat ensimmäisen valinnan portista sunnuntaina. Vielä tärkeämpää on, että vain 19 parhainta joukkuetta kylvetään Motocross des Nations -ryhmään. Jäljellä olevien joukkueiden on kilpailtava "B-finaali" sunnuntaiaamuna kaikkien kolmen joukkuematkailijan kanssa radalla muita kolmen miehen joukkueita vastaan, jotka eivät tehneet 19 joukkueen katkaisua lauantaina. Joukkue, jolla on pienin yhdistetty kolmen miehen pistemäärä B-finaalissa, siirtyy viimeiselle portille Motocross des Nations -sarjan kolmen mielen valintaan.

Tony Cairoli voitti Italian sarjan 450 karsinnassa. Ryan Dungey oli kuudes. 250 luokassa Ken Roczen voitti Saksan puolesta. Blake Baggett oli kolmas. Justin Barcia ja Jeffrey Herlings kilpailivat Open-luokan edessä, mutta Barcia meni bannereihin ja kamppaili päästäkseen ulos. Hänet hylättiin ulkopuolisen avun saamisesta. Joukkue USA pudotti tuloksensa ja päätyi huomenna kuudenneksi portin poimintaan.