VIIKKOA KOSKEVA KYSYMYS: LUONNON Usko

_bas1605Fort Dodge, Iowan Gavin Faith on vuosien varrella ollut vähän kuljettajakisaaja, joka kilpailee Australiassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Usko onnistui kiinnittämään Arenacrossin voimalaitosjoukkueen Babbitt's Kawasakin huomion ennen kautta 2016, ja joukkueen omistaja Eddie Babbitt allekirjoitti uskon sopimukseen. Se oli hieno ottelu, kun Faith voitti ensimmäisen Arenacross-tittelinsä joukkuetovereiden Chris Blose ja Jacob Hayes yli.

Vuodesta 2017 mennessä Gavin pyrkii saamaan toisen Arenacross-tittelin ja liittymään arvostettuun ryhmään aiempien Arenacross-mestarien joukosta. Olemme kiinni ystävällisestä 24-vuotiaasta äskettäin puhuaksemme siitä, mitä hän on ollut tekemisissä ja mitä hän odottaa vuodelle 2017.

Kirjoittaja Jim Kimball

_bas6452Gavin, palaa takaisin Arenacross-kilpailun alkuun, joka oli vuonna 2015. Kuinka päädyit Babbittin Kawasakiin?
Ajoin Husqvarnaan. Minulla oli aika hyvä vuosi, sain paljon palkintokorokkeita ja menin mestaruuden kolmanneksi. Luulen, että se riitti Babbittin matkalle seuraavalle vuodelle. Tiiminpäällikkö Denny Bartz soitti ja kysyi onko minua kiinnostunut. Asiat tavallaan vain menivät sieltä. Minusta tuntuu, että Babbitt'silla on paras asennus kilpailuissa, ja heidän pyöränsä ovat erittäin, erittäin hyviä. En koskaan ajanyt Kawasakia ennen sitä, mutta kuulin niistä paljon hyvää, joten olin todella innoissani siitä, että pääsin pyörälle. Heti moottori ja jousitus tuntui hyvältä. Vaikka minulla ei ollut paljon aikaa valmistautua 2016 -sarjaan, en ollut oikeasti huolissani. Olin melko varovainen pyörätoiminnan suhteen ja kuinka koko joukkue työskenteli yhdessä. Denny Bartz on todella päällään tavaroitaan, ja kaikki mekaanikot olivat hyviä. Joukkue työskenteli todella hyvin yhdessä, joten siitä oli erittäin helppo käydä kilpailuissa.

Olet kilpaillut useilla eri merkkeillä aiemmin. Millainen oli mukautuminen Kawasakiin?
Poistin Hondan kilpailemasta Australiassa heti ennen päästä Kawasaki KX450F: lle. Sain todella satuttaa juuri ennen liittymistäni Babbitt-joukkueeseen, joten minulla oli vasta noin kolme päivää uudessa Kawasaki-tilassa ennen ensimmäistä kierrosta. Lopulta voitin ensimmäisen kierroksen! Joten sopeutin siihen todella nopeasti. Minusta tuntui, että Hondasta Kawasakiin siirtyminen oli hiukan parempi kuin meneminen toiseen suuntaan. Muutin Kawasakiin todella helposti, enkä ole mitenkään nirso ratsastaja. Siellä oleva jousitus asetettiin kuinka Jacob Hayesin suspensio oli. Se oli melko lähellä ja olin siitä melko tyytyväinen. Moottoripyörämerkkien vaihtaminen on ollut pääosin jonkin verran helppoa. Vierin vain sen mukana ja ratsastan.

Mikä on pelisuunnitelmasi vuodelle 2017?
No, vuonna 2016 joukkue lähetti kaverin kolmelle ensimmäiselle kierrokselle työskentelemään jousituksen kanssa, mikä auttoi paljon. Se toimi melko hyvin viime vuonna, joten aiomme mennä tänä vuonna samalla mentaliteetilla. Kuten viime kaudella, sain todellakin satuttaa jälleen tänä vuonna. Rikkoin kaulusluuni, joten tulen jälleen hieman kahdeksan pallon taakse tänä vuonna. Olen melko varma. Minun täytyy vain pysyä kunnossa ja toivottavasti olen valmis kierrokseen.

Viime aikoina on keskitytty paljon Australian Supercross-kilpa-autoon, mutta olet kilpaillut Down Under -johdolla jo jonkin aikaa.
Voitin sarjan muutaman kerran, vuosina 2012 ja 2014, ajaessani Hondalla. Viime vuonna kilpailisin sarjassa, mutta loukkaantui melko pahasti. Tällä viimeisellä kaudella 2016 kilpahdin uudelleen ja päädyin lopulta toiseksi. Tulin todella paljon lähempänä kuin luulin. Tulin kolmen pisteen sisällä voittaakseen mestaruuden. Se oli aika hyvää, mutta se ei vain riittänyt ottamaan mestaruutta, joten menetys on minun oma syyni.

_bas6798Justin Brayton on kotoisin Iowasta, aivan kuten sinäkin. Tunnetko hänet erittäin hyvin?
Oikeastaan ​​hän on kotoisin aivan samasta kaupungista kuin minä. Hän asuu ehkä viiden tai kymmenen minuutin päässä. Olen tuntenut hänet koko elämäni melko paljon. En tuntenut häntä kovin hyvin, mutta vietin sitten melko vähän aikaa hänen kanssaan Australiassa. Se oli siistiä. Tutimme vähän toisiaan ja vietimme jonkin aikaa yhdessä, joten se oli aika siistiä. Hänen mekaanikkonsa on myös yksi ystävistäni myös Iowasta, joten meillä oli Australiassa kolme Iowan poikaa.

Miltä tuntui, että joukkuetoverisi olisivat tärkeimmät kilpailijasi Arenacrossissa?
On selvää, että toisinaan kuorma-autossa on vähän jännitystä, etenkin kun se meni muutamalle viimeiselle kierrokselle ja me kaikki menimme mestaruuskilpailuun. Olin tavallaan yllättynyt siitä, että parilla viimeisellä kierroksella yksi ratsastaja kohteli minua erityisesti niin, että en ollut hänen joukkuetoverinsa. Se oli minulle jonkin verran shokki, mutta käsittelin sitä hyvin ja jatkoin ajamista älykkäästi ja pystyin ottamaan mestaruuden, mikä oli minulle suuri siunaus. Varsinkin kun juokset mestaruuteen ja olet johdossa, sinun on todella tarkkailtava ketään ja mitä tahansa. Se meni melko intensiiviseen siellä kohti muutamaa viimeistä kilpailua, mutta kaiken kaikkiaan se oli aika hyvin. Päivän lopussa saimme mestaruuskilpailun, joten minua valmistettiin siitä.

Las Vegasin finaalissa tapahtui jonkin verran aggressiivista baaripalloa. Voitko selittää kuinka viikonloppu meni sinulle?
Se on kuin melkein joka viikonloppu. Arenacross on todella tiukka kisa ja radalla ei ole paljon tilaa, joten yleensä se on vauhdikas. Toisinaan, on kyse sitten joukkuetoveristasi vai ei, sinun on tehtävä isku kiertääksesi jonkun ja ohittaaksesi hänet. Se tulee mielenkiintoiseksi, kun laitat 16 kaveria hieman yli 20 sekunnin kierrosajan raidalle.

Ei ole vaikea salata, että joukkuetoverisi, josta puhut, on Chris Blose, joka ei enää kuulu Babbitt's Kawasaki -joukkueeseen.
Joo, se muuttui hieman aggressiiviseksi kohti mestaruuskilpailun loppua joukkuetoverini Blose-ryhmän kanssa. Meitä sidottiin pisteisiin parin kierroksen edestä, joten se oli aika intensiivistä, mutta kovia tunteita ei ole. Linjalla on paljon rahaa, ja se on melko arvostettu sarja. Las Vegasin finaalissa tiesin, että minun täytyy saada kolmas tai neljäs voittaakseen mestaruuden. Rehellisesti, ratsastin vain sekunnissa, koska tiesin, että Blose oli edessäni ja hän ei voinut voittaa mestaruutta kanssani heti takanaan. Asuin ja ratsastin vain älykkään kilpailun. Jos se olisi pienentynyt yhden pisteen eroon, se olisi ollut hiukan erilainen tarina. Tässä tilanteessa yritin vain olla fiksu ja tehdä mitä minun piti tehdä voittaakseen mestaruuden.

Mainitsit loukkaantuneesi hiljattain. Mitä tapahtui?
Valitettavasti sain loukkaantuneena kilpailla Supercrossissa Saksassa jonkin aikaa sitten. Se oli koko matkan viimeisessä kilpailussa, joten se oli tavallaan valitettavaa. Tein samoin viime vuonna, kun sain loukkaantuneita vähän ennen Arenacrossin avaajaa, joten tiedät, että se ilmeisesti toimi voittamalla mestaruuden. Olen innoissani. Ajelin Kawasakia koko viime vuoden. Se on hiukan erilainen pyörä tänä vuonna, mutta viime vuonna Kawasaki-kilpailusta on ollut koko kausi pyörällä ja nyt on toinen kausi Babbittin hirviö Kawasakin kanssa. En ole aivan niin hermostunut tänä vuonna kuin olin viime vuonna. Viime vuonna minulla oli vain kolme päivää polkupyörällä, ja todella keskustelin siitä mennään vai ei. Päädyin menemään ja voitin ensimmäisen kierroksen.

Mikä on avain voittamalla 2017 Arenacross Championship?
Periaatteessa luulen, että vain pysyminen poissa vaikeuksista ja oleminen siellä koko kauden tekee ihmeitä. Minusta tuntuu, että nopeuteni on ollut hyvä, ja suurin asia on vain päästä eteen ja asettua itselleni hyvässä paikassa sinne, missä en voi antaa muiden päästä tielle.