250 EAST / WEST SHOWDOWN HOOFD EVENEMENTENRESULTATEN | 2021 ZOUTMEER CITY SUPERCROSS 2

Vanavond is de strijd waar we allemaal op hebben gewacht, de strijd tussen de 250 Oost- en Westkust-rijders. Het kampioenschap is misschien gestold voor twee Star Yamaha-rijders, maar we kriebelen aan het puntje van onze stoelen om te zien hoe de twee kusten het uitvechten. Er zijn verschillende veldslagen waar we naar uitkijken; Cooper vs. Nichols, Jett vs. Hunter en meer. Zowel Justin Cooper als Colt Nichols moeten zich in principe kwalificeren voor het Main Event en fatsoenlijk eindigen om het kampioenschap te winnen nadat beide rivalen massale crashes hadden gehad, waardoor ze uit de jacht op kampioenschappen kwamen. De baan is ook tijdens de kwalificatie een lastige baan gebleken. Terwijl de rijders snelle rondetijden neerzetten, werd de baan sukkelig door het droge weer, wat resulteerde in vervelende baanomstandigheden en het water maakte de zaken alleen maar gladder. Dus voor wie heb je vanavond uitgekozen? Zal het een East Coast- of West Coast-renner zijn om de eindzege te pakken? Ontdek het hieronder, want we rapporteren alle actie LIVE vanuit het Rice-Eccles Stadium.

2021 ZOUTMEER CITY SUPERCROSS 2 | VOLLEDIGE DEKKING

Foto's door Brian Converse

250 OOST / WEST BELANGRIJKSTE EVENEMENTENRESULTATEN

De strijd tussen de twee kusten was episch.

Colt Nichols greep de holeshot en voorkwam in het begin een enorme pileup. Seth Hammaker achtervolgde de tweede plaats met de broers Lawrence op de derde en vierde plaats. Jett Lawrence droeg veel snelheid door de oeps en won terrein op Seth Hammaker. Justin Cooper zat helemaal terug op de negende plaats. Jett Lawrence was succesvol na een pass op Seth Hammaker, terwijl zijn broer Hunter druk uitoefende op de Pro Circuit-rijder. Hunter deed een inhaalpoging op Hammaker, maar kantelde op een vlakke plek en verloor een positie aan Cameron McAdoo.

Op vijf minuten te gaan gaf Cameron de pass op zijn teamgenoot Seth Hammaker terwijl Jett het gat op Colt dichtte. Colt liet Jett de pas maken, zodat de jonge Australiër hem er niet uit zou halen. Hunter Lawrence begon ook weer terrein te winnen op Cameron met minder dan een minuut en twee ronden te gaan. Hunter maakte de pas op Cameron en Jett zou de race winnen.

Instagram wordt in de frontend geladen.

Jett zou de 250 EAST / WEST Showdown winnen.

Colt Nichols zou worden gekroond tot 250 Oost-kampioen….

… Terwijl zijn teamgenoot Justin Cooper tot 250 West Coast-kampioen zou worden gekroond.

250 OOST-WARMTE-RESULTATEN

Michael was als eerste bij de holeshot-lijn en als eerste bij de schijven.

Michael Mosiman was de eerste aan de lijn in de tweede 250 Heat met Garrett Stapleton en Jo Shimoda in de achtervolging als tweede en derde. De puntenleider Colt Nichols leunde achterover op de zesde plaats en speelde op safe. Jo werd uiteindelijk door Stapleton en Jett volgde zijn voormalige teamgenoten door de oeps. Colt Nichols klom naar de vierde plaats en passeerde Stapleton. Jett zat een aantal ronden achter Jo Shimoda en worstelde om een ​​pass te maken. Jett maakte uiteindelijk de pass door een hoekschop voor de tweede plaats, maar Jo liet Jett zien dat hij hier is om niet te rommelen. Michael Mosiman pakte de overwinning en raakte zelfs de oeps na het passeren van de finishlijn.

20 124 Laan Shaw

Jo moest met zijn ogen knipperen voor de foto.

250 WEST WARMTE RESULTATEN

Justin zou een off-track excursie maken nadat hij breed werd geduwd door Hunter Lawrence.

Hunter Lawrence greep de holeshot en duwde de puntenleider, Justin Cooper, van de baan. Ondanks dat hij de kopstart kreeg, zakte Hunter drie plaatsen terwijl Jalek Swoll de race leidde. Cameron McAdoo reed op de tweede plaats, maar zou uiteindelijk na één ronde door Hunter worden gepasseerd. Seth Hammaker en Cameron McAdoo gaven beiden de pass op Hunter. Na een paar gevechten baant Hunter zich een weg rond Hammaker voor de derde plaats terwijl Justin Cooper zich een weg baant naar de elfde plaats. Cameron McAdoo maakte de pass op Jalek Swoll, maar een ritme later zou de 47 zijn positie in de race innemen. Cameron gaf Swoll de bessen en maakte een close pass voor de eerste plaats. Hunter Lawrence kreeg een positie op Swoll door de oeps, maar Swoll toonde zich extreem sterk in een van de ritmesecties. Cameron won de race terwijl Justin Cooper amper een transferpositie bereikte voor de Main.