250 ALGEMENE KWALIFICERENDE RESULTATEN | 2021 HOOGPUNT NATIONAAL

Na nog een week vrij te hebben, is Motocross eindelijk weer terug op High Point Raceway in Mt. Morris, Pennsylvania. Pauzes in het weekend hebben de eerste paar ronden van het seizoen verdeeld en zullen doorgaan in het volgende weekend voordat ze op 3 juli naar RedBud gaan. In de 250-divisie was het Justin Cooper die het peloton over het circuit leidde met de snelste rondetijd, waardoor we ons afvragen of we het hele seizoen dezelfde resultaten zullen zien, vergelijkbaar met het Supercross-seizoen 2021. Scroll naar beneden om te zien waar je favoriete lites-rijders in het veld staan ​​tijdens de derde ronde van het Pro Motocross-seizoen 2021.

2021 HOOG PUNT NATIONAAL | VOLLEDIGE DEKKING

Foto's door Trevor Nelson

250 RESULTATEN VAN DE TWEEDE KWALIFICATIESESSIE

Hunter Lawrence schudde het grootste deel van de tijd de eerste plaats in de tweede kwalificatiesessie.

Jo Shimoda sprong naar de top van de tweede kwalificatiesessie, maar zat nog steeds 4 seconden achter Justin Cooper's vorige snelle rondetijd in de eerste kwalificatiesessie. Toen waren het de gebroeders Lawrence die in de tweede sessie snel de eerste twee posities veroverden. Hunter Lawrence liep op de eerste plaats met zijn jongere broer als tweede en Colt Nichols als derde. Uiteindelijk werden Rj Hampshire en Austin Forkner naar de derde en vierde plaats gestoten. Hunter was de snelste in de tweede sessie, maar het was Justin Cooper die de eerste plaats op de dag behield.

250 EERSTE KWALIFICATIE SESSIE RESULTATEN

Jalek Swoll was er snel bij om de op een na snelste kwalificatietijd te behalen in de eerste sessie voordat hij werd ingehaald door de oudere Lawrence-broer, Hunter Lawrence.

In de eerste kwalificatiesessie was het de jonge Australische Jett Lawrence, die als eerste de snelste was rond High Point Raceway, gevolgd door Rj Hampshire. Op de derde plaats zaten Jo Shimoda en Justin Cooper namen de vierde plaats in. Het duurde niet lang voordat Justin Cooper helemaal naar boven gleed, aangezien de 250 rijders rond het bereik van 2 minuten en 3 seconden zaten. Al snel was het Rj Hampshire halverwege de kwalificatiesessie om naar de eerste plaats te springen met zijn teamgenoot Jalek Swoll op de tweede plaats, beide in de 2:02-markering.

Met nog drie minuten te gaan in de eerste sessie, schoof Hunter Lawrence op naar de tweede snelste rondetijd en versloeg Jalek Swoll. Met nog iets meer dan een minuut te gaan sloop Austin Forkner de twee minuten en twee seconden binnen en zat op de derde plaats. Justin Cooper, die dit seizoen zeer goed heeft gepresteerd in de kwalificatiesessie, werd terug als zesde gezien, maar sprong zoals gewoonlijk helemaal naar de top met een 2:01 vlak voordat de sessie eindigde.