450 BELANGRIJKSTE EVENEMENTENRESULTATEN | 2021 ARLINGTON SUPERCROSS 3 (BIJGEWERKT)

450 BELANGRIJKSTE EVENEMENTENRESULTATEN | 2021 ARLINGTON SUPERCROSS 3

De koningsklasse beëindigt zijn residentie in Arlington, Texas voor de twaalfde ronde van het Monster Energy Supercross-seizoen 2021. De 450-klasse is nog steeds ongelooflijk dichtbij tussen Cooper Webb en Ken Roczen, maar met zoveel momentum achter Cooper Webb, zal het geen gemakkelijke taak zijn om Webb's Arlington-winstreak te stoppen. Tijdens de getimede kwalificatie zagen we het gebruikelijke geval van een nieuwe leider die om de twee ronden naar de gelegenheid kwam. Het was echter Chase Sexton die de snelste rondetijd van de dag neerzette en Eli Tomac versloeg die op de tweede plaats eindigde. Dus wie denkt u dat de laatste aflevering van de Arlington-races zal winnen? Zal Cooper Webb 3 voor 3 gaan of zullen we een van de andere 450 Allstars zien winnen? Lees hieronder hoe we LIVE rapporteren vanuit AT&T Stadium voor de derde en laatste ronde van de Arlington tripleheader.

2021 ARLINGTON SUPERCROSS 3 | VOLLEDIGE DEKKING

Foto's door Brian Converse

450 BELANGRIJKSTE EVENEMENTENRESULTATEN

Wie is jouw favoriete keuze voor de 450-klasse?

Het was Ken Roczen die de 450s leidde met rivaliserende Cooper Webb die hem in de hielen zat. Justin Barcia werd derde met Eli Tomac op de vierde plaats. Eli Tomac begon Justin Barcia te verslaan en won terrein op de 51. Joey Savatgy maakte een fout door Chase Sexton en Jason Anderson voorbij te laten. Ken Roczen maakte een fout in een van de ritmesecties waardoor Cooper Webb wat terrein won. Eli passeerde Barcia vlak voor de finish. Chase Sexton daalde neer in het zandgedeelte, geknield op de grond. Nog twee renners gingen naar beneden in het zandgedeelte. Zowel Cooper Webb als Eli Tomac wonnen weer terrein op Ken toen Ken een fout maakte aan het einde van het zandgedeelte. De top drie begon een halve seconde uit elkaar te lopen toen de leiders in het ronde verkeer kwamen te staan. Eli maakte een fout na de finishlijn en Justin Barcia maakte de pass. Maar Eli hield het rechte stuk vast nadat hij zijn positie had ingenomen, maar Justin zou Eli in de tufsteenblokken brengen. Er volgde een enorme strijd tussen Ken en Cooper terwijl ze heen en weer gingen en Cooper onvermijdelijk voorbij lieten. Cooper Webb won het Main Event en ging 3 voor 3 in Arlington.

22 25 Marvin Musquin

Ken Roczen gooide het groot over de finishlijn.

450 WARMTE 2 RASRESULTATEN

Zal de snelste qualifier het goed doen als het hek valt?

De tweede 450 Heat Race begon en het was Cooper Webb die de race zou leiden met teamgenoten Chase Sexton en Ken Roczen op de tweede en derde plaats. Ken maakte de pass op Chase in de eerste ronde en zette de aandrijving op Cooper Webb. Ken maakte aanzienlijk terrein op zijn rivaal door het ritme, de rijstroken. De top drie zaten op elkaars achterspatborden. Ken was aanzienlijk sneller door de oeps dan Cooper en zou het gat elke keer door het obstakel dichten. Ken maakte de pass op de ritmesectie voor de 5 verspringen. Al snel klopte Chase Sexton bij Cooper aan en deed verschillende pogingen om te passeren. Ken zou de tweede 450 Heat Race winnen.

20 85 Kevin Moranz

De Honda-jongens zouden het Cooper Webb niet gemakkelijk maken in de tweede Heat Race.

450 WARMTE 1 RASRESULTATEN

Dean Wilson had zijn beste kwalificatierun van het seizoen en eindigde op de vierde plaats aan het einde van de tweede kwalificatiesessie.

De eerste Heat Race ging van start en Justin Barcia pakte de holeshot met Malcolm Stewart als tweede. Een bocht later zou Eli Tomac de positie van Malcolm Stewart in de race innemen. Aaron Plessinger reed op de vierde plaats met Vince Friese op de vijfde plaats. Justin Barcia was extreem snel door de moeilijke ritmesectie voor de oeps, en maakte waardevolle tijd op zijn voorsprong in de race. Eli Tomac maakte uiteindelijk de pass op Justin en de twee sloegen allebei de enorme 5 verspringen. Eli Tomac zou de eerste Heat Race winnen.