MXGP HOOGTEPUNTEN VAN DE GRAND PRIX VAN TRENTINO

Het is duidelijk dat Jeffrey Herlings een agenda heeft om de meest winnende Grand Prix-rijder aller tijden te worden, maar om het aantal te laten groeien moet hij blijven winnen, maar dat gebeurde niet in Trentino, Italië. In plaats daarvan gingen Jorge Prado en Maxime Renaux een-twee. Jeffrey won de tweede manche, maar zijn eerste manche 9e, veroorzaakt door een crash in de eerste bocht met Jeremy Seewer en Romain Febvre, maakte zelfs de derde plaats die hij behaalde onwaarschijnlijk. Herlings heeft nu 26 punten achterstand op Jorge Prado, die de nieuwe kwalificatiepunten op zaterdag maximaal heeft benut. Omdat de rijders op zaterdag punten kunnen verdienen, wat slechts een truc is van de Luongo-clan om de GP-rijders te dwingen op zaterdag te racen - na de stakingen van de kwalificatierace van vorig jaar - loopt het puntenklassement niet altijd synchroon met de raceresultaten.

Ondertussen was in de 250 klasse het grote nieuws dat Liam Everts, zoon van Stefan Everts, op de tweede trede van het podium stond, tussen winnaar Andrea Adamo en derde plaats Jago Geerts. De op een na grootste verrassing was dat GasGas-rijder Simon Langenfelder een identieke score behaalde als Jeffrey Herlings in de 450 klasse (9-1). Het bracht Herlings op het 450 podium, maar Simon eindigde als vierde in de 250 klasse.

Jorge Prado (61) leidt het 450 Wereldkampioenschap sinds de eerste ronde.