AMA NATIONAL MOTOCROSS RESULTATEN: DUNGEY LEVERT EEN BERICHT AAN DE NAYSAYERS? IK MEEN HET

Ryan Dungey ... de echte deal. Foto: Hoppenworld

Toen het seizoen halverwege was, hield Ryan Dungey van Red Bull KTM zijn dominante run gaande in de 450 Klasse en won hij zijn vierde race op rij met een 1-1 moto-sweep. In de 250 Klasse racete Blake Baggett van Pro Circuit naar zijn derde overwinning van het seizoen en tweede op rij met een indrukwekkende 1-1-inspanning.

450 KLASSE: DUNGEY IS DE MAN VAN DE MAN

In de eerste 450 manche was het Dungey holeshot, terwijl James Stewart de tweede plaats overnam. Terwijl Dungey probeerde om een ​​gat op Bubba te openen, ging Stewart naar beneden, waardoor Jake Weimer en Justin Brayton konden rondkomen. In de volgende ronde kwam Stewart opnieuw tegenslag tegen, waarbij hij zijn fiets stopte en naar de zevende plaats zakte. Uiteindelijk werkte hij zich naar een zesde plaats.

In Moto twee pakte Mike Alessi de holeshot en leidde vroeg, maar het duurde niet lang voordat Ryan Dungey de toppositie overnam en wegreed. Alessi, die betrokken was bij een crash in de eerste bocht in de eerste manche, werd tweede voor de rest van de manche, terwijl Stewart terugkeerde naar de derde plaats. Dungey's bijna 35 seconden durende overwinning verlengde zijn moto-winning streak naar acht.

Stewie werd derde, maar is nu 135 punten op drift van Dungey. Dat zijn vijf manches punten waard.

"James terug deze week was goed om nog een uitdaging toe te voegen, en het is goed voor de sport", zei Dungey. “We hebben vandaag wat meer wijzigingen aangebracht aan de motor en ik denk dat we nog meer vooruitgang hebben geboekt. Mijn starts waren goed en ik wist dat als ik vooraan zou komen, het leven gemakkelijker zou worden, omdat ik een heel nummer had om mee te werken. Het is te vroeg om over punten te denken, maar je moet slim zijn. Met James terug, wist je dat hij er zou zijn, dus ik wilde hem niet bagatelliseren. Ik wilde gewoon een goede start maken en zien hoe de dingen aflopen. " Dungey breidde zijn voorsprong in het klassement van 450 uit tot 72 punten op Alessi.

Justin Brayton bracht zijn eerste algemene podiumuitslag van het seizoen naar huis als tweede (3-4), terwijl Stewart ondanks zijn problemen derde werd (3-6).

Even terzijde: John Dowd noch Mike Brown scoorden punten in hun poging om de 25 punten te verdienen die nodig zijn om hun AMA Nationals-nummers nog een jaar te behouden.

250 KLASSE IS DE BLAKE BAGGETT SHOW

Ken Roczen had zijn slechtste dag van de serie, maar had nog een tijdje tijd om te stylen. Foto: Hoppenworld

In de 250-klasse had Blake Baggett een paar van achteren komende prestaties nodig om de overwinning te behalen. Nadat hij als zesde over de streep was gekomen aan het einde van de eerste ronde in Moto één, begon Baggett een aanval naar de voorkant van het veld. Hij koos snel renners uit om in ronde 5 naar de tweede plaats te gaan en overwon een achterstand van vijf seconden om Geico Honda's Justin Barcia te passeren voor de leiding in ronde 12 en trok zich terug.

In Moto twee plaatste Baggett zichzelf in een betere positie, kwam als derde uit de gate en werkte zich een weg naar de voorkant van het veld tegen het einde van de openingsronde. In ronde 2 dwong een fout Baggett om te vallen, waardoor Barcia de leiding overnam.

Na slechts één plek te hebben verloren, zette Baggett opnieuw zijn zinnen op de leiding en wist hij de positie in ronde 8 opnieuw over te nemen en deze tot aan de finish vast te houden.

"Deze baan is een van de beste op het programma, hij heeft van alles een beetje", zei Baggett. “Er is geen formule voor de manier waarop ik rijd. Het gebeurt gewoon. Ik had een erbarmelijke start in de eerste manche en vocht me een weg door het peloton. Ik kreeg een goede start in de tweede manche en gooide hem gewoon om. Ik keek naar lijnen om te zien waar ik grond kon oppakken en ik nam gewoon een schot (op de leiding) toen ik de kans had. " Baggett breidde zijn voorsprong in het kampioenschap uit tot 19 punten op Barcia.

Barcia's tweede plaats eindigde op de tweede plaats, terwijl zijn teamgenoot Eli Tomac derde werd (5-3).

Marvin Musquin liep vooraan, maar werd aan het einde van de dag teruggestoten naar de vierde plaats. Foto: Hoppenworld

20. Dakota schudder 15-22
Andere notabelen: 24. AJ Catanzaro; 26. Gannon Audette; 30. Michael Akaydin; 34. Ricky Renner; 36. Jager Hewitt; 39. Topher Ingalls.