BEKIJK DE BUDDS CREEK NATIONAL IN ONDER 6 MINUTEN: WAT EEN DAG!

Eli Tomac won de eerste manche, terwijl Chase Sexton zijn Honda een paar keer weggooide, maar de schade werd veroorzaakt toen Sexton zich niet door het 450-pack kon werken (zoals in eerdere races) en eindigde op de zevende plaats. Het zag er slecht uit voor Chase, maar in de tweede manche van 450 kreeg Eli Tomac een matige start en werkte hij hard om de vijfde plaats te behalen, terwijl Chase won. Het resultaat? Eli verdiende nog 2 punten die Chase en die twee punten brachten Tomac met één punt naar de 450 punten voorsprong en bezorgden hem de rode plaat voor Crawfordsville.

Met nog twee races te gaan in het seizoen, is de titeljacht van Tomac versus Sexton niet de dichtste in de motorcrossgeschiedenis, maar het zou mogelijk de puntengelijke tussen Broc Glover en Danny LaPorte in het 1977 National Championship 125 of puntengelijkspel tussen Gary Semics en Tim Hart voor de 1974cc Supercross-kampioen van 500 of de overwinning van één punt door Mike Kiedrowski op Guy Cooper in het 1990 National Championship 125. De banden worden verbroken door de rijder met de meeste nationale overwinningen in dat seizoen - wat in 2022 Tomac zou zijn.

In de 250 klasse verloor Jett Lawrence opnieuw, maar dat maakt hem niet uit. Jett leidt de achtervolging van het 250 kampioenschap met 37 punten met nog twee races te gaan - dus zijn 2-3 finish achter de 1-2 van RJ Hampshire en de 3-1 van Jo Shimoda was niet het gigantische puntenverlies, in tegenstelling tot zijn broer Hunter Lawrence, die naar Budds kwam Creek op de tweede plaats in het klassement met een voorsprong van 14 punten op Jo Shimoda, om Budds achter te laten met een achterstand van 6 punten na een verschrikkelijke 8-9 dag.