450 HOVEDEVENT RESULTATER // 2023 HOUSTON SUPERCROSS

Det er ingen tvil om at 450-klassen har vært intens helt siden begynnelsen av Supercross-mesterskapet i 2023. Med Eli Tomac som hevdet seier i de to første rundene, men så unnvike en kule på Anaheim 2, har poengjakten kommet nærmere med resten av de 450 feltene på jakt etter den nåværende mesteren. Kvalifiseringen gjorde en interessant historie ettersom gruppe A var utrolig nær i tider, bortsett fra en rytter, Chase Sexton.

Chase kastet ned en jevn runde og besto andreplassrytteren med over ett sekund. Så blir dette kvelden Chase får den røde platen, eller vil Eli Tomac holde tilbake Honda-rytteren? Eller vil Cooper Webb overraske alle? Finn ut nedenfor når vi rapporterer all handlingen LIVE fra NRG Stadium.

Løpsresultatene for 450-klassen presenteres for deg av FXR.

2023 HOUSTON SUPERCROSS | FULL DEKNING

Bilder av Brian Converse

450 HOVEDRESULTATER

Eli Tomac ville lede løpet inntil et rødt flagg ble frafalt på grunn av at Dylan Ferrandis krasjet etter puss-delen.

Eli Tomac tok igjen holeshotet med Aaron Plessinger tett på halen. Christian Craig gikk ned på ansiktet til over-under. Mens Aaron var opptatt med å ta igjen ET3, gjorde Jason Anderson trekk for å fange AP. Imidlertid ville løpet være rødflagget med Dylan Ferrandis som oppsøkte lege etter puppen.

Heldigvis ville Dylan bli stabilisert med en nakkebøyle og komme seg opp på føttene, og bli fraktet av i medisinmuldyret.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Supercross LIVE! (@supercrosslive)

Løpet skulle starte etter at rytterne stilte opp i en enkelt fillinje. Anderson ville passere Aaron Plessinger ved andre sving for andreplassen. Etter en runde ville Jason Anderson, Chase Sexton og Aaron Plessinger befinne seg i samme sving, noe som resulterte i at Chase tok steget på Aaron.

Chase boblet i sanden, men ville trekke seg fra Aaron ved starten av neste rytmeseksjon.

Med 13 minutter igjen suste Chase forbi Jason Anderson gjennom puppen og skapte umiddelbart en luke på tredjeplassen. Der Chase tok opp tid på Eli gjennom resten av banen, dominerte Eli sanden og tok utsiden mens innsiden så ut til å skape problemer for resten av rytterne.

Jason Anderson kjempet gjennom en håndfull kamper, men ville ikke være i stand til å holde tritt med lederne.

Med åtte minutter igjen av løpet lukket Chase Sexton gapet på lederen da Eli Tomac navigerte rundetrafikken. Da lederne tok seg rundt på NRG Stadium så det ut til at lapperne led av Tritanomali blokkerer en håndfull linjer.

Men for hver runde utvidet Eli gapet i sanden og tok utsiden hver gang. Med to runder igjen ville Eli rundet opp til 13. plass.

22 44 Benny Bloss

Så mye arbeid Chase la ned for å ta igjen Eli, så det ut til at den ene delen Eli hadde fullstendig mestring over var sanddelen. Etter løpet sa Chase "Jeg kunne ha gått gjennom det raskere."

450 VARME 2 RACE RESULTATER

Eli Tomac hadde et imponerende holeshot, men akkurat som i kvalifiseringen, fant Chase Sexton fart et sted på banen og ville til slutt miste førsteplassen til Honda-rytteren.

Eli Tomac fikk holeshot som ikke var et godt tegn for alle andre. Innen den andre omgangen lukket Chase Sexton gapet på Eli og ville passere gjennom puppene. Etter å ha sikret ledelsen var Chase rask med å skape to sekunders luke. En kamp fulgte tilbake på tredjeplass med Colt Nichols som løp fra Justin Barcia da de 51 passerte Adam Cianciarulo.

Når vi ser på rundetidene, løp Chase Sexton en runde på 51 sekunder med Eli Tomac som satte en runde på 53 sekunder på den nest siste runden. Chase vant det andre Heat Race.

20 78 Gi Harlan 1 runder

Adam Cianciarulos flotte start ville føre ham til en fjerdeplass i det andre heatet.

450 VARME 1 RACE RESULTATER

Jason Anderson skulle vinne det første Heat Race etter å ha kjempet med Cooper Webb.

Cooper Webb sikret holeshot med Jason Anderson som gikk bred og så vidt manglet en rund tuffblokk. Dylan Ferrandis og Aaron Plessinger startet det første 450 Heat Race med noen tette kamper, men ikke like tett Jason Andersons kamp med Cooper Webb. Etter å ha passert Webb, ville Jason gjøre et feilgrep i sanden som ble støtt inn i Webbs linje. Mens de to fant ut ting, kom Aaron Plessinger inn i ligningen. Fire ryttere var alle i samme hjørne etter 3 minutter. Aaron ga pasningen på lagkameraten sin, men Cooper fant trekkraft en runde senere på vei tilbake til Aaron.

Som du kan se er 450-klassen bare litt mer interessant enn 250-klassen. Gjennom begge klassene spilte sanden en stor faktor da alle så ut til å slite i den. Tilbake på syvende plass gjorde Joey Savatgy en ren pasning på Justin Cooper.

Jason skulle fortsette å vinne nattens første 450 Heat Race.