2018 MXGP BULGARIA | MXGP ALLE RACE RESULTATER

MXGP-start av Bulgaria_ Sevlievo_ runde 17Bare 25 ryttere foret MXGP-porten i Bulgaria.

Jeffrey Herling tar kontroll over 2018 MXGP-serien. Han satte nok en 1-1-seier i bøkene på 17. runde i Bulgaria. Ingen vil stoppe ham og hans 73 poeng ledelse med mindre han blir skadet eller er plaget med mekaniske feil. Fabrikken Honda rytter av Tim Gajser endte på andreplass Clement Desalle gikk 3-4 til runde av pallen.

MXGP BULGARIA LØPSRAPPORT

Tony Cairoli hadde ikke løpet han lette etter.

MXGPs Race 1 startet med en sesong første Fox Holeshot fra Team HRCs Tim Gajser men slobeneren mistet raskt ledelsen til Red Bull KTM Factory Racing's Jeffrey Herlings. Tredje utenfor start og ikke langt unna topp 2-rytternes tempo var Monster Energy Kawasaki Racing Teams Clement Desalle.

Etter Desalle fulgte de 2 franske rytterne, Monster Energy Yamaha Factory MXGPs Romain Febvreog Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing's Gautier Paulin. Paulins lagkamerat Max Anstiemistet kontrollen på åpningen og kolliderte med Febvre's Monster Energy Yamaha lagkamerat Jeremy Van Horebeek.

Van Horebeek ble liggende, men Anstie gikk rett foran Red Bull KTM Factory Racing's Antonio Cairoli noe som fikk italieneren til å miste posisjoner. Cairoli var 10. plass over linjen under den første offisielle fanget og satte en lading, men nådde først åttende etter å ha passert sin Red Bull KTM lagkamerat Glenn Coldenhoff.

Etter Cairolis passering for åttende på omgang 8 forble de 4 beste for hele løpet. Anstie dro av banen for å omgruppe seg til Race 9 mens Herlings vant 2 sekunders seier over Gajser, Desalle, Febvre og Paulin.

Rase 2 så en fornyet Cairoli ta Fox Holeshot, men lik Gajser i løp ett ble ledelsen raskt skutt bort i hendene på "Bullet" Jeffrey Herlings. Gajser støttet sitt sterke ritt fra det første løpet løp 3. foran Desalle.

Van Horebeek falt på start sammen med Wilvo Yamaha Official MXGPs Shaun Simpson og Marchetti Racing Team KTMs Jose Butron. Van Horebeeks lagkamerat Febvre lå på 5. plass for den første halvannen omgangen før han krasjet og droppet tilbake til åttende.

Coldenhoff overtok 5. plass når Febvre falt, men fikk Anstie til å presse fra 6. plass. Ansties lagkamerat, Paulin, holdt bare Febvre i sjakk i en omgang før han tapte 7. plass. Febvre fortsatte å passere både Anstie og Coldenhoff som kastet den nederlandske rytteren nok til at Anstie også kunne bevege seg forbi et fang senere.

Etter mål toppet Herlings Cairoli med drøye 14 sekunder med Gajser 3., Desalle 4. og 5. februar. Den totale seieren gikk til Herlings sammen med hele 50 poeng. Gajser tok 2. plass og Desalle rundet ut pallen mens Cairoli bare gikk glipp av boksen på 4. plass, men enda viktigere tapte 16 mesterskapspoeng til Herlings.

Serien drar nå til Tyrkia neste helg for første gang siden 2009. Herlings mesterskapsledelse er nå 73 poeng med tre runder å gå.

Jeffrey Herlings: “Jeg hadde 2 flotte løp, i går startet bra, og i dag i det første løpet var jeg bak Tim som hadde en god start og jeg kom rundt ham ganske raskt, og klarte så å ri mitt eget tempo for å ta seieren. I det andre løpet var det likt, men med Tony. Vi gleder oss allerede til Tyrkia om 7 dager. ”

Tim Gajser: “Jeg er veldig glad for å være tilbake på pallen etter å ha savnet det for et par fastleger. Jeg hadde det bra i dag og også med laget. I løpet av helgen gjorde vi noen endringer med sykkelen og i dag lønnet det seg. ”

Clement Desalle: “Et pall er veldig konsistent og det er bra å være her denne sesongen. Jeg var på pallen forrige helg i Sveits og nå igjen her. Jeg hadde to gode løp, og ridningen min var bra, men vi må fortsette å jobbe. ”