REMS “DAG ETTER NATTEN FØR” SLUGFEST

Klikk på bilder for å forstørre

Bilder av Dan Alamangos, Kyoshi Becker og Jon Ortner

kyoshitalladegaSjelden er det noen gang et krasj i Glen Helens bratt bankede første sving, men Over-50-klassen hadde en doozy som slo ned 7 syklister. Den eneste skaden var et ødelagt kragebein til North Carolina Dean Sarver, som Jon Ortner ivaretar øverst på bildet. Det er Dirt Bike's Ron Lawson (nederst til venstre) og MXAs Dan Alamangos (helt til høyre i oransje hjelm). Du kan se en sekvens av krasj i “Debbi Tamiettis REM Photo Gallery” på hjemmesiden. Foto: Kyoshi Becker

Da REM Motocross bestemte seg for å holde et løp søndag morgen etter lørdagskvelden Anaheim Supercross, tok de to store sjanser. Først skulle alle syklistene som dro til Anaheim være utslitte fra å holde seg sent ute og prøve å komme seg ut av Angel Stadium-parkeringsplassen. For det andre har SoCal plutselig og overraskende blitt oversvømmet med regnbyger. Så mange at REM måtte avlyse sine to siste motocross-løp i desember fordi nedløpene oversvømmet dalene under de store åsene.

kyoshidanalamangisDan Alamangos gikk tilbake til startstreken etter det store krasjet og endte med en 5. plass i det omstartede løpet. Dette er Dan som kommer gjennom Talladega uten at haugen blokkerer veien. Foto: Kyoshi Becker

Å holde "Day After the Night Before" -løpet viste seg ikke å være et så stort gamble. Glen Helen banebesetning konfigurerte USGP motocrossbanen til å løpe på høyere bakke på en dag, og REM klemte løpet inn på søndag like før mandagens regnvær. REM holder ikke veldig mange søndagsløp, men det viser seg at løpet ikke kunne vært holdt på sin normale lørdagsdato på grunn av regnet.

kyoshibardaKevin Barda (852) flyr forbi på vei til nummer to sammenlagt i Over-50 Elite-klassen. Foto: Kyoshi Becker

Som det var, søndag brøt med klar himmel, 80-graders temps og en stor rytterdeltakelse. Det beste med regn ved Glen Helen er at det vasker den nedbrytede granitten ned fra de store åsene og legger den ned på de lave landene. Det gjør den nederste delen av Glen Helen om til en sand-motorcrossbane. Det gjør også banen røff, spilt og humpete.

kyoshiphilPhil Cruz, bakbelyst av den lave vintersolen, gikk 4-3 for 3. plass i klassen Over-65 Expert. Foto: Kyoshi Becker

VINNERNE

450 NOVICE: Zach Randolph beseiret topp fem av Brandon Reid, Erik Stengel, Josh Fout og Aaron Damico for gullet.

kyoshicrash1Hvorfor meg? Foto: Kyoshi Becker

kyoshicrashtwoVennligst få det til å stoppe.  Foto: Kyoshi Becker

kyoshicrash3Det er ganske behagelig her. Foto: Kyoshi Becker

VINNERNE

450 STYRKE: Zach Randolph beseiret en topp fem av Brandon Reid, Erik Stengel, Josh Fout og Aaron Damico for gullet.

kyoshiralftmRalf Schmidt kjørte en TM 144MX til andreplass mot et felt på 450-tallet i Over-40 Expert-klassen. Foto: Kyoshi Becker

450 Mellomliggende: Todd Sibell feide begge motorene til 450 mellomprodukter og utfordret til og med 450 Pro-vinneren Travis Freistat for ledelsen i 450 Pro-klassen i kombinertklassen.

kyoshidennistmMXA hadde fire testkjørere som løp den eneste 2017 TM 300FI-MX i USA på "Day After the Night Before" -løpet. Dette er Dennis Stapleton som vinner Vet Pro-klassen på den mellomstore italienske sykkelen. De tre andre var Chuck Sun, Mark Hall og Randy Skinner. Foto: Kyoshi Becker

OVER 40 EKSPERT: Denne klassen har eksplodert de siste månedene. Det pleide å være en veldig liten klasse, men den vokser raskt. James Lavender gikk 1-1 foran en topp fem av Ralf Schmidt (2-2), Robert Resinger (3-3), Kenny Maddux (5-4) og David Concotta (4-5).

ortsun1Da den tidligere AMA 500 nasjonale mester og MXDN-vinneren Chuck Sun ventet på den andre raden for å starte sitt løp, løper fyren i rekken foran ham 10 meter utenfor linjen. Foto: Jon Ortner

ortsun2Chuck gir tommelen opp til fyrens stil mens den avskårne rytteren kryper tilbake til sykkelen.  Foto: Jon Ortner

ortsun3Så, 20 sekunder senere, som om ingenting noen gang hadde skjedd, sprengte Chuck Sun (63) og Jody Weisel (til venstre) med mye mindre drama. Foto: Jon Ortner

OVER 40 NOVISER: George Andrews fikk seieren med Gabi Ebaiov på andreplass, Gary Tayler tredje, Glen Laivins fjerde og Pete Vetrano femte.

ortsibellBare tre ryttere hoppet dette hoppet på søndag. Her gir Todd Sibell (13) David Cincotta (861) et klart syn på bunnen av Kawasaki. Foto: Jon Ortner

OVER-50 ELITE KLASSE: SoCal-ikonet Gordon Ward sprengte bort til en dominerende seier over topp fem av Kevin Barda (2-2), Luther French (3-3), Jon Ortner (4-4) og Bob Weber (5-5).

dansesekundomvendingMens over-40-ekspertene lader inn i den andre svingen, kjemper James Lavender (328) og Robert Reisinger (96) om posisjon, mens Ralf Schmidt (73) spiser roost. Foto: Jon Ortner

OVER 50 NOVISER: Luca Sorgente gikk 1-1 foran Andy Stix (3-2), Dino Demarco (5-3), Corby Reutegen (4-5) og Darren Berg (6-4).

dansunNår solen er lav på Glen Helen, blir det veldig vanskelig å se når du vender deg mot den. Val Tamietti er smart - han vender seg bort fra det. Foto: Dan Alamangos

OVER-60 EKSPERT: To ryttere som var blant de fem beste på over 60 verdensmesterskap i veterinær, stilte opp på "Day After the Night before" -løpet. Jim Latendress, femte i verdensmesterskapet, gikk 1-1 for seieren, mens Chuck Sun, tredje på World Vet, dukket opp sent, savnet øvelsen og kjørte en motor uten å kjøre banen, og ble nummer to. Bak Latrendresse stod Joe Pena (4-2) og Val Tamietti, som startet sin første start som en nylig myntet 60-åring og hans første løp siden han gjennomgikk to skulderoperasjoner, (3-3).

danbrianmBrian Medeiros vant 250 Pro-klassen. Her skrubber han den første av Saddleback Humps. Brian hoppet også det store bord-over-bordhoppet som Todd Sibell og Travis Freistat gjorde, men Brian gjorde det på en YZ250F. Foto: Dan Alamangos

OVER-60 MELLOM: Jody Weisel vant Over-60 mellomklassen foran en topp fem av John Huegel (3-2), Jim McCartney (2-4), Brian Martin (5-3) og Tony Parsons (4-7).

OVER-65 EKSPERT: Du vet at sporten blir eldre når det er en klasse for ryttere over 65 år. Lyle Sweeter vant over topp fem av Tom Holmes, Phil Cruz, Greg Preston (Travis Prestons far) og Carl Gazafy.

danbergDarren Berg endte på 5. plass i klassen Over-50 Novice, men han fikk se godt på de 4 karene foran seg. Foto: Dan Alamangos

MERKEBREKKET NED: 30% av racerne på REM var på KTM. Det nest mest populære merket var Yamaha på 25% med Honda tredje på 20%. Husqvarna slo ut Kawasaki, Suzuki og TM for fjerde med 10%, mens Suzuki 7%, Kawasaki 4% og TM 4% fylte ut listen. Det skal bemerkes at hvis du kombinerte KTM og Husky sammen, siden de kommer av samme samlebånd, legger de opp til 40% av syklene i løpet "Day After the Night Before".

danreisingerRobert Reisinger vant Over-50 Expert-klassen og fikk en tredjeplass i Over-40 Ekspertene. 6D hjelmingeniør og sjef Bob Weber løper begge så ofte de kan. Foto: Dan Alamangos

REM løper ikke neste helg, 14. januar, men løper 21. januar.