MOTOCROSS-RAPPORT "LØRDAG PÅ GLEN": DER SAND, LUR OG BIG HILLS MØTER HESTEKRAFT

Med mange nye ryttere på racerbanen "Saturday at the Glen", var det noen interessante krasj på stigningen til Whitney-fjellet. Her må fem ryttere ned igjen etter at frontrytteren falt om og de fire andre hakket for å unngå å treffe rytteren foran dem. Det er så bratt at det ikke er mulig å stoppe. Foto: Rich Stuelke

BILDER AV DEBBI TAMIETTI & RICH STUELKE

Preston Tilford var en gang på hurtigveien til en fabrikktur. For ti år siden var han på det Yamaha-støttede Vance og Hines motocross-teamet, men da de kastet seg ble han stående uten tur. Han er tilbake nå, prøver å jobbe seg tilbake til Nationals. Preston vant 450 Pro-klassen.

Det er sommertid i SoCal, så de lokale syklistene forventer varmt vær, og mens de siste par ukene har vært mildere enn normalt, bød denne helgen på en ny værutfordring da monsunfuktighet ble trukket opp fra Mexico av en stasjonær høytrykkssone som hevet den relative luftfuktighet til over 60 %. Dette uhørte luftfuktighetstallet var en overraskelse for de fleste kaliforniere, som er vant til 100 graders vær med veldig lav luftfuktighet – som gjør 100 grader i SoCal tilsvarer 85 grader i Florida. Også ventet på rytterne var en annen lang banedesign, som inkluderte en dyp sanddel, et par bratte nedoverbakker og, selvfølgelig, tilsvarende oppoverbakker. Rundetidene var lange, men hele programmet var over kl. 2

Tidligere Factory Yamaha, Honda of Troy og AMA Supercross-vinner Mike “Stingray” Craig kjørte i Over-50 Expert-klassen, men dagen hans ble ødelagt av et flatt dekk i andre moto etter å ha endt på 4. plass i moto én.

De store vinnerne var Pete Murray, som vant to klasser. Han fikk selskap av Dakota Ramos, som vant 65- og 85cc-klassene, og Michael Oetzell, som vant klassene 450 nybegynnere og over 30 nybegynnere. Dette var ikke de eneste rytterne som doblet den, men de var de eneste rytterne som doblet den og vant dem begge. Som alltid kom de beste racingene i de eldre aldersgruppene, hvor ekstremt erfarne ryttere kjempet med nebb og klør med gutter de vokste opp mot for 30 år siden.

Over 65 Expert-klassen var et klassisk eksempel da den tidligere CMC #1-rytteren Val Tamietti tok seieren foran tidligere Baja 500/1000-mester Bob Rutten, fire ganger 250-nasjonalmester Gary Jones, tidligere AME nummer 1-rytter Will Harper og Steven Chandler, som ikke var en kjent stjerne på 1970- eller 1980-tallet, men kjørte hele veien fra New Harmony, Utah, bare for å rase på Glen Helen – noe som gjør ham til en mestersjåfør.

MXAs Dennis Stapleton velger en uvanlig linje. MXA hadde tre ryttere som delte 2023 Honda CRF450 i løpet av dagen med Stapleton, Jon Ortner og Jody Weisel som satte den igjennom.

Det som følger er bildene som moto-foto-essen Debbi Tamietti tok, med litt hjelp fra Rich Stuelke, på en varm våt dag på Glen Helen Raceway. Hvis bildet ditt ikke vises her, er det bare flaksen at noens bilde vises her med over 150 ryttere til stede. Vi kan ikke garantere at bildet ditt vises, men vi kan garantere at hvis tallene på sykkelen din ikke stemmer overens med tallene på resultatarket, vil vi ikke ha en anelse om hvem du er. Nyt Debbis harde arbeid.

Zach Wiley (13) kjørte sin nye Husqvarna FC450 til 2-2 i 450 Intermediate-klassen.

Michael Oetzell (406) rygger sin KTM inn i denne flate svingen med Bryan Friday (43) som gir ham alt det rommet han trenger. Oetzell gikk 1-1 i Vet Novices, fredag ​​gikk 2-2.

David O'Connor (3) går gjennom sanden på vei til 5-4 moto-score i Over-40 Intermediates.

Synes du Shawn Bushnells fjæring er for myk? Det kan være det, men han vant begge motoene i Over-40 Expert-klassen, så hvem er vi til å dømme.

Factory Effexs Bryan Roberts (4) gikk 3-1 i Over-50 Novice-klassen og tapte nettopp mot Don Myrons 1-2. Bak Bryan er Howard Tresville, som gikk 6-7.

Mens far kjørte mot Over-50 Novices, hadde Shane Roberts (440) en 2-DNF-dag i 250 Intermediate-klassen.

Du tror kanskje at Over-60-klassen er rolig racing for pensjonerte herrer, men ikke på «Saturday at the Glen». 6Ds Robert Reisinger (96) leder Jon Ortner (47) og Dave Eropkin (811). De kjemper ikke om ledelsen, som tilhører Pete Murray, men Ortner gikk 2-2, Reisinger 3-3 og Eropkin 4-4.

På fritiden testet MXAs Jody Weisel (192) Urmosi Soft Bar-fester på en GasGas MC450F.

Mark Crosby (192) og Jody Weisel kjørte samme sykkel i forskjellige klasser, men ingen av dem satte luft i bakdekket.

Dette er Over-60 Expert-klassens første tur. Robert Reisinger (96) kom dit først, men Pete Murray (7) brant seg varm og tok den fra Reisinger. Men Murray fikk ikke hullskuddet, Jon Ortner (47) slengte fra banken for å ta ledelsen.

To svinger senere utnytter Jon Ortner (47) 2023 Honda CRF450s brede kraftbånd til å lede Over-60 Expert-pakken før Pete Murray (7) kom forbi.

Jon Ortner (47) kjørte Over-60 Experts på 2023 50th Anniversary CRF450 og Over-50 Expert-klassen på MXAs Yamaha YZ250 totakter. Jon gikk 2-2 for andre i Over-60-klassen og 5-4 for tredje i Over-50s.

Pete Murray (7) vant både Over-50 Experts og Over-60 Experts – mens han forbereder seg til verdensmesterskapet for veterinærer i 2022.

Kent Reed (491) kjører fortsatt GasGas FC450-prosjektsykkelen som MXA bygde for ham for to år siden. Kent forbereder seg også, i likhet med Pete Murray, for World Vet, men i motsetning til Pete Murray kjørte Kent bare én moto i Over-65 Intermediate-klassen og sov ved et uhell gjennom sin andre moto.

Jim O'Neal (75) var ute og testet sitt nyeste Prodigy-utstyr på MXAs 2023 KTM 350SXF.

Carl Gazafy (176) vant Over-65 Intermediate-klassen med 1-3. Den andre motoen ble vunnet av Sam Lupear som gikk 4-1.

Du kan ikke kaste stein på «Saturday at the Glen» uten å treffe en MXA-testrytter. Her sirkulerer tidligere Saddleback Pro Luc De Ley (97) på en GasGas MC250F og Randel Fout (62) på en 2022-1/2 KTM 450SXF Factory Edition i tett formasjon.

Mic Rodgers (115) ble renset ut av en medracer over en bordplate og traff bakken hardt. Husqvarna hans hadde så mye skitt fast i lyddemperen at den ikke ville starte. Jody Weisel trakk over og ga Mic en tur tilbake til pits, mens Dennis Stapleton gikk ned på banen og syklet Mic sin sykkel tilbake til pits.

Mic Rodgers' bakskjerm etter krasj.

Australske Dan Alamangos logger litt flytid på MXAs 2022 Yamaha YZ250F.

Greg Anderson (55) feide begge motos i Over-50 Intermediate-klassen.

Fire ganger 250 National Champion Gary Jones har vært opptatt med terrengløp i år, bevist av hans gule nummerskilt, men nå som han er 70 år gammel ønsker han å vinne verdensmesterskapet for over 70 i november. Han har allerede Over-30, Over-40, Over-50 og Over-60 World Vet-kroner. Han ville være den første rytteren som vant i fem forskjellige aldersdivisjoner. Foto: Rich Stuelke

250 firetakter mot 125 totakter med tillatelse av Nigel Crosby (til venstre) og Robert Kuhry (til høyre).

Hayden Herman (413) feide begge motorene i 85-klassen på en helgul Suzuki RM85.

Ryder Friday (42) ble nummer to bak Hayden Herman i begge 85cc motos.

Dakota Ramos (27) tok Cobraen sin til en 2-1-seier over Jake Weltmers 1-2 i 65-begynnerklassen.

Landon Le Blanc (14) gikk 3-1 til andreplass i 50cc PW/XR-klassen. Det er den perfekte klassen for å starte barnet ditt med racing.

Ezra Armbrusters Yamaha PW50 slo Landon Le Blancs PW med ett poeng for seieren.

Maverick Shaw (24) gikk 6-4 til fjerde i 7-8 år gamle Pee-Wee-klassen på en KTM.

450 mellomledd: Geza Simon (Hon)
250 mellomprodukter: Cody Brownfield (KTM)
Over 30 mellomprodukter: Joel Licon (Yam)
Over 40 mellomprodukter: Adam Morrow (Suz)
Over 50 mellomprodukter: Greg Anderson (KTM)
Over 60 mellomprodukter: Randy Skinner (Hus)
Over 65 mellomprodukter: Carl Gazafy (Hus)
Over 30 nybegynnere: Michael Oetzell (KTM)
Over 40 nybegynnere: Michael Morales (Hon)
65 klasse: Kasey Shelton (KTM)

"Saturday at the Glen" motocross kjører igjen 13. august og 27. august (og det er alltid en sjanse for at flere datoer blir lagt til i 2022-kalenderen}. Forhåndspåmelding er kun $30 ($25 for minis). Postpåmelding er $40 ($30 for minis) på løpsdagen. Gate-avgiften er $10 (per person). Du kan melde deg på neste "Saturday at the Glen" motocross så sent som torsdag før neste løp. For mer info gå til til www.glenhelen.com