MXGP HØYDEPUNKTER FRA GRAND PRIX TIL TRENTINO

Det er klart at Jeffrey Herlings har en agenda om å bli den mest vinnende Grand Prix-rytteren gjennom tidene, men for å få antallet til å vokse må han fortsette å vinne, men det skjedde ikke i Trentino, Italia. I stedet gikk Jorge Prado og Maxime Renaux en-to. Jeffrey vant den andre motoen, men hans første moto 9., forårsaket av en krasj i første sving med Jeremy Seewer og Romain Febvre, gjorde at selv den tredje plassen han fikk virket usannsynlig. Herlings er nå 26 poeng bak Jorge Prado, som har brukt de nye lørdagskvalifiseringspoengene til maksimalt utbytte. Fordi rytterne kan tjene poeng på lørdag, som bare er et triks fra Luongo-klanen for å tvinge GP-rytterne til å løpe på lørdag – etter fjorårets kvalifiseringsløp – synkroniseres ikke alltid poengene med løpsresultatene.

I mellomtiden var den store nyheten i 250-klassen at Liam Everts, sønn av Stefan Everts, sto på andre trinn på pallen, mellom vinneren Andrea Adamo og tredjeplassen Jago Geerts. Den nest største overraskelsen var at GasGas-rytteren Simon Langenfelder postet en identisk poengsum som Jeffrey Herlings gjorde i 450-klassen (9-1). Det fikk Herlings på 450-pallen, men Simon ble nummer fire i 250-klassen.

Jorge Prado (61) har ledet verdensmesterskapet i 450 siden første runde.