REM GLEN HELEN RACE RAPPORT: AUSSIE VINDER & MARIEN ER I HUSET

TILSKUDD

Bilder av Debbi Tamietti & Dan Alamangos

111jacksorAussie Jackson Richardson (57) vant begge motorene i 450 Pro-klassen. Han er på en tre-moto seiersrekke på REM mens han venter på at 250 vest skal starte opp igjen.

Med mer strålende varmt og solfylt vær har SoCals vinter vært utrolig mild, og det har ført til intens racing på Glen Helen når motocross-syklister fra hele verden dukker ut av sine hjemland på jakt etter bedre vær for testing. Aussie Jackson Richardson har løpt 250 West Supercross-serien i flere år nå og kom til REM de to siste ukene. Forrige uke led han av en DNF på grunn av et knust hjul, men denne uken kom han tilbake for å sykle strålende for å vinne begge motivene i 450 Pro-klassen. Justin Jones ble nummer to og Preston Tilford, nå på en Yamaha, tredje. Den britiske rytteren Aaron McCarroll vant 450 mellomledd. Sør-afrikanske Allan Jullien vant veterinærmedisinene.

111 JonesJustin Jones gikk 2-2 i 450 Pros. Forrige uke vant han den første moto, men ble syk og hoppet over den andre moto. Denne uken var han frisk på begge motivene.

skjellakkDr. Gregg Shellack, USN, rapporterer for tjeneste.

Den beste langdistansehistorien kom fra den tidligere REM-syklisten Gregg Schellack. Greg er en ortopedisk kirurg for den amerikanske marinen og har vært stasjonert i Italia de to siste årene. Før det jobbet han på bosted ved traumeenheten Loma Linda og kjørte mot REM i helgene. Denne uken hadde han en sjanse til å komme tilbake til SoCal på besøk. Bare for å kunne løpe, fant Gregg en 2008 CRF450 på Craigslist i Fresno. Han kjøpte den lang avstand fra Italia og fikk en venn til å hente den og få fjæringen, dekkene og grafikken gjort. Han kjøpte litt resterutstyr og fikk det sendt til vennens hus. Forrige uke fløy Gregg inn til Fresno og kjørte ned til REM. Etter å ikke ha syklet på to år, på en sykkel han aldri hadde ridd før, vant Gregg Over-40 Novice-klassen. Og vil bli dratt tilbake til Italia med et pokal. Hans vaktturné avsluttes om 18 måneder og Gregg vil være tilbake den gang.

00garyjonesMens sønnen Justin ble nummer to i 450 Pro-klassen, vant fire ganger 250 nasjonale mester Gary Jones Over-60 Expert-klassen på en KTM-totaktning.

AMA Hall of Famer Gary Jones, det var tre Hall-medlemmer som kjørte på REM i helgen, vant begge motoene i Over-60 Expert-klassen på en KTM-totaktning som han lånte av stipendiat Over-60-rytteren Rich Stuelke (Stuelke hadde en annen KTM for seg selv). Jones gikk 1-1 foran YZ250-totaktsløperen Mike Marion. De ti beste ble avrundet av Carl Gazafy på tredje, Kent Reed fjerde, Tom White femte, Mic Rodgers sjette, Jody Weisel syvende, Lars Larsson åttende, Tony Parsons niende og Mitch Evans tiende.

11 chickemJeff “Chicken” Matiasevich får en statusoppdatering på når middagen er fra Randy Skinner.

11 weberBob Weber (6) bruker helgen på å teste produktet sitt på racerbanen. Hva er produktet hans? 6D hjelmer. Bob gikk 3-3 i Over-50 Elite-klassen.

TILSKUDD

00braodidavisBroadi Davis (126) vant 250 Open-klassen. “Åpen” -kategorien kan kjøres av ryttere på alle ferdighetsnivåer, men går utenfor porten med mellomproduktene. Det gjør det bedre å trene for en rytter som vil løpe mot raskere konkurranse.

00fichtercook1Kevin Cook (8) og Tommy Fichter (91) nærmer seg mållinjen. Fichter har armen foran Cook, men Cook har foten foran Fichter.

00 fichtercookFichter begynner å gå tom for rommet når Cook vender seg bort.

00kevincooktommyficterMen det er for sent da sykkelen til Fichter treffer den indre bredden og vipper over. Fichter ble tredje på 250 Nybegynnere og Cook var åttende i 8 Nybegynnere.

11ekspert50 start1Dette er den første starten av Over-50 Expert-klassen. Dave Eropkin (811) har hullbildet med Bob Weber (6) og Ian-Fitz-Gibbon (21) bak seg. Det hele var for intet da et brak i veggen sving krevde at løpet ble rødt flagget og startet på nytt.

11ekspertstart2Dette er den andre starten på Over-50 Expert-klassen. Luther French (2) har hullhullet med Dave Eropkin (811) og Jon Ortner (10) bak seg. Luther vant Expert-klassen med 1-1, mens Jon Ortner vant Over-50 Elites med 1-1.

00michaelquinnMichael Quinn (31) tok 250 Novice-seieren med 1-2 foran Bradley Coles 3-3. Pablo Montoya vant den andre moto, men hadde en 8. plass i moto en og havnet på femteplass totalt.

00danalamngosAussie Dan Alamangos (28) er tilbake til racing, men konservativt, etter sin nylige skade. Han fikk tildelt MXAs 2015 KTM 250SXF Factory Edition for dagen.

00. eksperter 50Denne ukens nedoverbakke var kort og bratt (da svingen ble beveget på ansiktet med veldig lite avrenning i bunnen). Luther French (2) går for den stramme innsiden, mens Dirk Davidow (9) svinger bredt for utsiden.

TILSKUDD

11markhallMark Hall (47), Randy Skinner (383), Joe Sutter (111) og Andy James (58) prøver å finne et lite dagslys mot mannen foran ham. De skulle avslutte henholdsvis 8., 9., 6. og 10. plass i over 50 eksperter.

11tomhvitTom White (80) gikk 6-5 i Over-60 Expert klassen på femteplass.

00over40ekspertREMs bankede første sving har god plass til Terry Cook (303), sørafrikanske Alan Jullien (0), Eddie Davis (155) og Joe Cirocco (154).

11walkeragostino2Scotty Walker (5) og Daniel D'Agostino (55) har monopol på femte nummer.

00aaronmccarrolDen britiske rytteren Aaron McCarroll vant 450 mellomklasse.

00ollesundbergDen svenske rytteren Andreas Sundberg vant prisen for de minst synlige tallene på vei til tredje i de 250 mellomleddene.

Neste REM-løp er 4. april. De tar neste helg 28. mars, fordi Glen Helen er vertskap for et tøft løp fra Tud Mudder. For mer info gå til www.remsatmx.com