250 ALGEMENE IN AANMERKING KOMENDE RESULTATEN | 2021 INDIANAPOLIS SUPERCROSS 1

250 ALGEMENE IN AANMERKING KOMENDE RESULTATEN | 2021 INDIANAPOLIS SUPERCROSS

Supercross is terug en deze keer staat hij onder het dak van het Lucas Oil Stadium voor nog drie ronden voor het Monster Energy Supercross-seizoen. De eerste van de drie tracks in Indianapolis vertoont veel meer variatie dan de vorige drie, waarbij elke ronde anders is dan de rest in plaats van alleen van rijstrook en de richting van de track te veranderen. Ronde vier bevat twee sets oeps, steile dubbels, een over-onder en meer obstakels om zichzelf te onderscheiden van de snellere voorgaande rondes. Als we de rondetijden voor de training observeren, lijken de rondetijden rond dezelfde punten te liggen als in de derde ronde van het seizoen, de meest technische van de drie Houston-rondes. Met Indy zullen er echter verschillende rijders zitten, waardoor sommige van de andere snellere rijders een voordeel krijgen om op het podium te zitten. Zowel Austin Forkner als Rj Hampshire hebben bevestigd dat ze de vierde ronde van het seizoen overslaan en het lijkt erop dat de twee enige tijd nodig zullen hebben om te genezen na beide blessures tijdens de derde ronde. De twee waren kanshebbers voor het kampioenschap en met de twee uit beeld, wie denk je dat hun plaats zal innemen? Wie denk je dat de snelste 250 kwalificatietoernooien zullen zijn tijdens de eerste Indy-ronde? Lees hieronder hoe we LIVE rapporteren vanuit het Lucas Oil Stadium.

2021 INDIANAPOLIS SUPERCROSS 1 | VOLLEDIGE DEKKING

Foto's door Brian Converse

250 ALGEMENE KWALIFICATIE

Christian Craig had de snelste rondetijd in de eerste kwalificatiesessie.

Jett Lawrence en Christian Craig sprongen voor het peloton van 250's in de tweede kwalificatiesessie, maar Jett ging in een bocht een ronde binnen. Christian Craig racete verder voor de rest van de wedstrijd terwijl Jo Shimoda tweede werd in de ronde. keer. Colt Nichols sprong kort voor Jo Shimoda voor de derde plaats en de nummer 30 zat voor Josh Osby. De crash die Jett aan het begin van de getimede kwalificatiesessie had, deed de Australiër niet schrikken, want hij kwam snel terug naar de tweede plaats. 5 minuten later behaalde Michael Mosiman de derde plaats terwijl Jett Lawrence en Christian Craig van plaats wisselden. De drie beste rijders zaten allemaal in de rondetijd van 47 seconden van elkaar gescheiden door slechts tienden van een seconde. Al snel zou Colt Nichols zich bij deze rondetijd aansluiten en Michael Mosiman voorlopen voor de derde plaats. Met nog maar een paar minuten te gaan ging Max Vohland hard onderuit in de oeps, wat resulteerde in een rode vlag en de stopzetting van de tweede kwalificatiesessie. Naarmate de rest van de kwalificatiesessie duurde, werd Max van de baan gehaald voor verdere evaluatie door de medici. Tegen het einde van de tweede kwalificatiesessie zou Jett Lawrence de snelste kwalificatiewedstrijd in de 250-klasse blijven.

40 414 Metselaar Morris 55.673

Mitchell Oldenburg kwalificeerde zich als vijfde in de eerste kwalificatietijd.

Max Vohland kwam in de tweede kwalificatiesessie zwaar ten val via de oeps.

250 GROEP EEN EERSTE KWALIFICATIE SESSIE

Austin Forkner over zijn blessure via Instagram: "Dus helaas brak ik bij die crash in Houston mijn sleutelbeen, wist het meteen toen ik de botten voelde bewegen. Het was op 3 of 4 plekken kapot, dus het was niet mooi, maar ik moest meteen geopereerd worden en heb het geplateerd. Het is duidelijk dat ik deze week uit ben, maar ik ben op zoek naar een beslissing met mijn team om zo snel mogelijk terug te komen. Ik ben natuurlijk super teleurgesteld, maar ik wil gewoon mijn team en iedereen die me nog steunt bedanken. En veel geluk voor Jo en het team deze week. "

Na verschillende baanmoeilijkheden die de baanploeg ondervond, was de kwalificatie aan de gang en Christian Craig stapte zoals gewoonlijk vooraan om een ​​schone ronde te maken. Jo Shimoda en Jett Lawrence volgden achter de 29 van Christian Craig tijdens de eerste kwalificatiesessie voor Groep A 250's. . Christian Craig pakte snel de snelste rondetijd uit de 250s met een rondetijd van 48 seconden, gevolgd door Jett met een 49. Michael Mosiman zat op de tweede plaats na het passeren van Jett Lawrence, maar niet lang want Jett schoof weer op en pakte de snelste tijd met een 48.2. Josh Osby kwalificeerde zich erg goed, hij zat op de vijfde plaats achter Mosiman en Oldenburg op de zesde plaats. Met nog 5 minuten te gaan zette Colt Nichols een snelle rondetijd neer en zat toen op de derde plaats achter Craig. Christian Craig pakte snel zijn eerste plaats in de eerste sessie van de getimede kwalificatie en behaalde bijna een rondetijd van 47 seconden met een 48.02. Colt Nichols zou echter laten zien dat dit mogelijk is door Craig te passeren en een 47.93 te krijgen. De voorsprong van Colt zou niet lang duren, want Christian zou doorglijden naar de eerste plaats net voordat de getimede kwalificatie eindigde.