"ZATERDAG BIJ DE GLEN MOTOCROSS:" DE WINDEN KOMEN WEER TERUG, MAAR 233 RACERS OOK

Todd Sibel (829) joeg 250 winnaar Colton Aeck naar de streep in de eerste 250/450 Promoto, maar verspilde geen tijd door naar voren te schieten in de tweede manche.

FOTO'S DOOR DEBBI TAMIETTI

450 DESKUNDIGEN
1. Todd Sibel (Kaw)…1-1
2. Casey Casper (Kaw) ... 2-2 "

Hoe moeilijk het ook was om te geloven nadat de windsnelheden van 45 mph van vorige week het leven moeilijk maakten voor de racers van "Saturday at the Glen", de wind was terug voor de races van afgelopen zaterdag. Hoewel de wind niet zo krachtig was als een week geleden, zorgden de windstoten van 35 km per uur ervoor dat de motoren veel in de lucht rondbewegen. Glen Helen Raceway ligt aan het einde van een grote kloof en aan de voet van een bergketen van 9000 voet. – wat betekent dat als de renners de 15 Freeway oprijden, ze misschien in slaap worden gesust door te denken dat de wind kalm is. Maar zodra ze de monding van de canyons bereiken, begint de wind te waaien. Het was een schok voor degenen die hun huis verlieten met een windsnelheid van 2 km/uur en een windsnelheid van 35 km/uur op hen wachtten.

Colton Aeck (526) won beide manches van de 250 Pro-klasse en won zelfs de eerste manche van de gecombineerde 250/450-klasse.

250 DESKUNDIGEN
1. Colton Aeck (Kaw)…1-1
2. Cody Brownfield (hon)…2-2

Verbazingwekkend genoeg leken de 233 renners die kwamen opdagen om de laatste “Saturday at the Glen”-race van 2023 te rijden, onaangedaan door de wind, zeiden de meesten van hen. “Noem je dit wind, dan had je hier afgelopen zaterdag moeten zijn. Nu waaide het.” Er waren twee Red Flag-races, één voor een 250 Novice-crash die de baan zo blokkeerde dat de tweede golf niet kon gaan. Ze werden teruggebracht naar de startlijn en van de tweede golf werd een aparte race gemaakt. Hierdoor werd het programma uitgebreid. De tweede rode vlag kwam tijdens de 65cc Junior Cycle-race, toen er een crash plaatsvond in de steile eerste bocht van Talladega. De race werd gestopt en hervat, maar de gevallen renner was in orde. Zelfs met de vertragingen in het programma bleef “Saturday at the Glen” trouw aan hun belofte om elke zaterdagrace om 2 uur af te ronden. zodat de racers tijd hadden om hun fietsen klaar te maken voor waar ze zondag ook heen gingen rijden.

Ed Guajardo (27) moet zich eenzaam hebben gevoeld zonder aartsrivaal Robert Reisinger in de Over-50 Expert-klasse, maar Guajardo was niet zonder concurrentie toen Over-65 Expert Val Tamietti besloot om zowel tegen de Over-60 Experts als tegen de Over-65 te racen. Experts. Val versloeg Guajardo niet, maar hij eindigde wel als tweede overall voor alle andere vaste klanten boven de 60.

MEER DAN 60 DESKUNDIGEN
1. Ed Guajardo (Yam)… 1-1
2. Val Tamietti (Yam) ... 2-3
3. Eric Clemson (Kaw)…4-2

Luc DeLey (99) nam MXA's 2024 KTM 300SX mee naar een 7-4 dag in de Over-60 Expert-klasse.

Joe Sutter (111) reed een test op een Yamaha YZ2024F uit 450 en besloot in plaats daarvan twee Yamaha YZ2022F's uit 450 met korting te kopen. Joe werd 10-8 in de klasse Over-60 Expert, terwijl Michele Horton (32) 6-7 werd.

Bob Rutten (83) won vorige week ternauwernood de Over-65 Expert-klasse, terwijl Val Tanietti hem in de laatste ronde in bijna elke bocht probeerde te passeren. Raad eens? Hetzelfde gebeurde deze zaterdag, maar Bob hield Val beide keren tegen.

MEER DAN 65 DESKUNDIGEN
1. Bob Rutten (KTM) ... 2-1
2. Val Tamietti (Yam) ... 1-2
3. Steve Williams (Yam)…3-3

Marc Crosby (86) rende weg van wat normaal gesproken een supercompetitieve klasse boven de 65 is en won beide manches met grote marges boven een top vijf van Pete Vetrano (3-2), Rusell Brown (2-3), Jim Hanson (5-4) en Bruce Ashmore (4-5).

MEER DAN 65 TUSSENPERSONEN
1. Marc Crosby (KTM)… 1-1
2. Pete Vetrano (gas)…3-2
3. Russell Brown (gas) ... 2-3

Karl Sellenthin (13) baande zich met twee slagen een weg naar de Over-60 Novice-overwinning met een 1-1 dag.

MEER DAN 60 NOVICES
1. Karl Sellenthin (Yam)…1-1
2. Scott Hyde (hon)…3-2
3. John McCarroll (KTM)…2-4

Ricky Richards (45) nam zijn Suzuki RM-Z450 mee naar een overwinning in de Over-40 Intermediate-klasse.

MEER DAN 40 TUSSENPERSONEN
1. Ricky Richards (Suz)…1-1
2. Caleb Rijst (Hus)…3-2
3. Jason Giordano (hon)…4-3

Mason McGuire (256) won de 250 Novice-klasse en kwam vier races later terug om de Open Novice-klasse te winnen, waarmee hij vier manches won.

3. Daniel De La Criz (gas)…2-4

Noah Kline (206) pakte de 450 Novice-overwinning met een solide 1-1 dag.

450 NOVICES
1. Noah Kline (Yam)…1-1
2. Nate Jamis (Kaw)…3-2
3. Omn Naor (Kaw)…2-3

Twee Yamaha-rijders raken verstrikt in de Novice-klasse terwijl de rest van de rijders een ontsnappingsroute zoekt.

Terwijl hun fietsen van voorwiel tegen voorwiel lagen, blokkeerden ze de buitenlijn en lieten verschillende renners bekneld achter hun gevallen fietsen. De laatkomers op de plaats van het ongeval overleven binnen.

Er zijn slechts een handvol Australische racers die worden beschouwd als stamgasten van Glen Helen. Dan Alamangos (82) is de bekendste van dat kleine groepje Australische specialisten.

ESR's Ron Shuler (33) stond op het punt om met 3-1 te gaan voor een kans op het winnen van de Over-50 Expert-klasse toen hij aan de laatste ronde begon, maar Arek Kruk en Luther French (21) kwamen uit het niets en passeerden hem. hij hoopte op 3-1 in een 3-3 voor de derde plaats in het algemeen klassement.

MEER DAN 50 DESKUNDIGEN
1. Arek Kruk (Yam) ... 1-1
2. Luther Frans (Yam…2-2
3. Ron Shuler (Yam)…3-3

Ron Lawson van Dirt Bike worstelde naar een negende plaats en eindigde in de eerste manche van de Over-60 Expert-klasse en DNF'ed de tweede manche. Maar redde zijn dag door 4-5 te worden in de Over-65 Expert-klasse achter Bob Rutten, Val Tamietti, Steve Williams en Tracy Hrach.

Wayne Ashby (193) had een 2-3 dag achterstand op de 3-2 van Mike Davis en de 1-1 van Robert Kuhry in de klasse Over-50 Intermediate.

MEER DAN 50 TUSSENPERSONEN
1. Robert Kuhry (Yam)…1-1
2. Mike Davis (Yam)…2-3
3. Wayne Ashby (Hus)…2-3

John Caper racete naar de derde plaats in de Over-65 Novice-klasse op zijn vertrouwde Honda CRF450.

MEER DAN 65 NOVICES
1. Denny Ryan (Yam)…1-1
2. Mark Moore (Hus)... 2-2
3. John Caper (Hon) ... 3-3

Robert Pocius (153) werd 5-1 voor de tweede plaats overall in de klasse Over-60 Intermediate.

MEER DAN 60 TUSSENPERSONEN
1. Mark Sandzinier (KTM)…3-2
2. Robert Pocius (KTM) ... 5-1
3. Pete Anagnos (Hus)…4-3

Lance Sloane (124) had een 4-DNF-dag in de klasse Over-60 Novice. Lance heeft veel betere dagen gehad dan dat.

Ryan Donley (37) werd tweede overall in de 250 Novice-klasse

Liam Holkesvig (209) zorgt ervoor dat Dylan Hyde (522) slaagt voor een pass in de 250 Novice-klasse. Holkesvig ging met 7-8 voor de 8e plaats en Hyde ging met 9-9 voor de 9e.

Mike Odom (61) werd 4-4 in de Over-50 Novice-klasse achter Mark Higham, Scott Murphy en Robert Laughlin.

MEER DAN 50 NOVICES
1. Mark Higham (Kaw)…1-1
2. Scott Murphy (KTM)...2-2
3. Robert Laughlin (Yam)…3-3

Connor Theis (594) en Jake Sands strijden om de tweede plaats in de 450 beginnersklasse. De 2-2 van Theis zou de 3-3 van Sands verslaan, maar niet de 1-1 van Saar Ohayon.

John McFadden (777) werd 3-3 in de Yamaha PW50-klasse.

PW50/XR-KLASSE
1. Noah Rodriquez (Yam)…1-1
2. Augustinus Canela (Yam)…2-2
3. John McFadden (Yam)…3-3

Colson Bogh (93) werd 2-2 op zijn elektrische GasGas Pee-Wee voor de tweede plaats in de Pee-Wee First Timer-klasse.

PEE-WEE EERSTE KEER
1. Konnor Sparks (KTM)…1-1
2. Colson Bogh (gas)…2-2
3. Madison Yarnell (KTM)…3-3

Madison Yarnell (26) nam haar elektrische Husky Pee-Wee mee naar een 3-3 dag in de Pee-Wee First Timers-klasse.

Noah Rodriquez (391) won de Yamaha PW50-klasse met een 1-1 op zijn geheel rode PW.

Als u op zoek bent naar een raceorganisatie die lange manches, lage kosten en een zeer consistent raceschema aanbiedt, dan is dit de plek. De motorcross “Saturday at the Glen” kent een seizoen van 25 races, dat opnieuw begint op 13 januari 2024. Voorinschrijving kost slechts $ 30 ($ 25 voor mini's). Post-inschrijving op de dag van de race kost $ 40 ($ 30 voor mini's). De toegangsprijs bedraagt ​​slechts $ 10 (per persoon). U kunt zich tot de vrijdag vóór de race via internet aanmelden voor de volgende “Saturday at the Glen”-motorcross en zo geld besparen (of gewoon persoonlijk op de racedag verschijnen).

Het voorlopige schema voor de eerste zes “Saturday at the Glen” races van 2024 zijn 13 januari, 20 januari, 3 februari, 24 februari, 16 maart en 23 maart. Voor meer info ga naar www.glenhelen.com.