2018 MXGP LOMMEL | MXGP HELE RESULTATER

MXGP starter MXGP i Belgia_ runde 15Det er ingen hemmelighet at Jeffrey Herlings er sandmester.

For den 15. runden av MXGP verdensmesterskapet i Belgia på den berømte Lommel sandbanen det var Jeffrey Herlings i MXGP-klassen som dominerte feltet i begge motivene. Hans KTM-teamkamerat, Antonio Cairoli, klarte ikke å holde ham i sjakk. Cairoli scoret 2-2 for andre sammenlagt. Fabrikken Husqvarna rytter av Max Anstie rundet pallen i tredje.

20 Lek, Tanel HUS 89

Antonio Cairoli MXGP fra Belgia_ runde 15Antonio Cairoli gikk 2-2 på dagen for andre sammenlagt.

Max Anstie MXGP fra BelgiaMax Anstie ble tredje.

LOMMEL MXGP RACE RAPPORT

Jeffrey Herlings MXGP fra Belgia_ runde 15Herlings var ustoppelig i Lommel.

Når man ser på resultatene fra helgen på papir eller ser på løpene på TV, er det nesten umulig å virkelig forstå hvor raskt MXGP-syklistene angriper banen, men likevel Red Bull KTM Factory Racing's Jeffrey Herlings finner en måte å gå enda raskere på.

Fra starten av helgen var Herlings i brann med de raskeste tider i fri praksis og tidspraksis etterfulgt av en kvalifiseringsløpseier. I dag startet like sterkt med en varmeapparat i en omgangstid i Warm Up etterfulgt av hans 7. Fox Holeshot av sesongen for å starte Race 1.

Red Bull KTM Factory Racing Lagkamerat og tittelrival Antonio Cairoli var nest over kritt og Monster Energy Yamaha Factory MXGP rytter av Romain Febvre var neste med Team HRCs Tim Gajser løper 4. plass.

Før hun selv krysset målstreken for å starte det første offisielle fanget hadde Herlings allerede en ledelse på flere sekunder over Kairoli. Monster Energy Yamaha Factory MXGP's Belgisk rytter Jeremy Van Horebeek jaget Gajser og hans lagkamerat Febvre tidlig, men hadde Wilvo Yamaha Official MXGPs Jeremy Seewer og Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing's Max Anstie å sette på press.

Anstie s Rockstar Energy Husqvarna lagkamerat Gautier Paulin var på vei til et vanskelig løp etter å ha falt to ganger på åpningsrunden og krysset linjen for å starte løpet på 34. plass. Seewer beveget seg forbi Van Horebeek på andre omgang, og Anstie passerte belgieren en omgang senere. Omtrent på samme tid passerte Gajser Febvre for 3. men hadde bare stillingen i 3 omganger før franskmannen tok det tilbake.

Den samme fanget så Anstie passere Seewer for å nå topp 5 og flere runder etter at Gajser la et sted til Anstie på vei bakover til 7. plass. På slutten av Race 1 vant Herlings med 13 sekunder selv etter et eget fall mens Cairoli tok andreplass, 2. februar, Anstie fjerde, og Seewer rundet topp 3. Red Bull KTM Factory Racing 3. MXGP-rytter, Glenn Coldenhoff tok 6. plass.

Rase 2 var et annet Red Bull KTM FOX Holeshot, men denne gangen ville det være Coldenhoff i spissen med Anstie og Gajser 2. og 3., men Herlings skjøt seg inn i andre bare noen få hjørner senere og tok ledelsen før slutten av åpningen.

Cairoli sto bak Anstie og Gajser da lagkameratene løp på 1. og 2. plass, men tok 4. plassen fra Gajser raskt og tok 3. plass fra Anstie på samme sted neste runde. Den samme seksjonen fungerte bra igjen for Cairoli da han passerte Coldenhoff for å komme på andreplass.

Herlings hadde økt ledelsen til et imponerende gap på det tidspunktet og viste ingen tegn til å bremse da han satte et uovertruffent tempo. Febvre og Gajser kjempet om femte kort hvor Febvre kom ut foran. Anstie tok 5. plass fra Coldenhoff, men feil gjorde at nederlenderen kom gjennom.

Herlings la seg gjennom feltet, men på siste fanget mistet kontrollen og sendte ham ned. Herlings ledelse var imidlertid massiv, og selv om høsten kostet ham flere sekunder, kom han likevel unna med en rundetid raskere enn de fleste ryttere på banen.

Tvers over målstreken vant Herlings med 33 sekunder over Cairoli og la bare de åtte øverste på bly fanget med Monster Energy Kawasaki Racing Teams Clement Desalle startet sin siste omgang da Herlings tok den rutete mens Van Horebeek avsluttet 1 omgang og nesten 7 sekunder senere. Coldenhoff tok 3. plass, men bommet på pallen til Anstie som tok 4. foran Febvre.

Jeffrey Herlings: “Helgen var veldig bra. Jeg er veldig fornøyd, jeg tok tre gode starter og vant kvalifiseringen, begge løpene og var raskest i hver øvelse. Det er uansett et av favorittsporene mine i kalenderen, men jeg er fornøyd med å utvide mesterskapet med 6 poeng, og gleder meg til Sveits. ”

Antonio Cairoli: ”Jeg vet hvordan man skal sykle sand og sykle her helt sikkert, men for å holde farten og tempoet hans for hele løpet er veldig tøft, kunne jeg ikke mer. Vi kjemper til slutten av sesongen, vi vil prøve å holde oss på bakhjulet og når det er mulig å ta en seier. ”

Max Anstie: “Det er alltid hyggelig å være tilbake på pallen, det var tøft og de fikk meg til å jobbe for det. Det var en solid og jevn helg i praksis og tidsbestemt trening. Selvfølgelig vil jeg være på pallen hver helg, men det er vanskelig å være her oppe. Det er ikke lett, selv med all mengden jobb vi gjør ... i gapet fra 3. til 10. kan du kjempe med flotte karer på 9. og 10. plass og ha et 10. løp, eller du kan ha like god tur og mål tredje.”