2018 LETLAND MXGP | MXGP & MX2 HIGHLIGHT VIDEO

2018 LETLAND MXGP | VOLLEDIGE DEKKING

De MXGP 2018 Letland heeft ons vol actie en close racing vandaag achtergelaten met de beste motorcrossrijders ter wereld die zich achter de poort opstellen en het uitdagende Kegums-circuit op gaan. Voor het tweede jaar op rij Jeffrey Herlings van Red Bull KTM Factory Racing en Thomas Kjer Olsen van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing hebben Letland verlaten als algehele winnaars.

Slechts een klein eindje rijden van de Letse hoofdstad Riga, was Kegums vol met warm weer vermengd met diep zand en een technisch circuit om niet alleen een uitdaging van vaardigheid en mentale kracht te bieden, maar ook fysiek uithoudingsvermogen en snelle reacties. Letse motorcrossfans stonden langs de randen van het circuit en de heuvels om hun nationale held te zien, Pauls Jonass van Red Bull KTM Factory Racing, samen met alle andere ruiters van de Wereldkampioenschap FIM Motocross juichend uit hun longen.

Het Letse Kegums-circuit werd voor de race van dit weekend omgedraaid, maar de veranderingen hadden weinig effect op Jeffrey Herlings van Red Bull KTM Factory Racing. Herlings, die hier vorig jaar zijn allereerste MXGP overall won, begon het weekend in dominante vorm door als eerste de vrije tijd- en oefensessies te overtreffen en daarna de kwalificatierace van zaterdag met 50 seconden te winnen.

Aan de andere kant van de Red Bull KTM fabrieksracen paddock was de # 222 Antonio Caïroli in zijn 222e GP na 14 jaar in het Wereldkampioenschap. Cairoli was ook opmerkelijk op zaterdag met een lading van bijna de laatste om de kwalificatie als derde te eindigen.

Vandaag verwisselde het fortuin met Cairoli die de Race 1 pakte FOX Holeshot vooruit Monster Energy Yamaha Factory MXGP's Romain Febvre terwijl Herlings rond de 10e was. Cairoli en Febvre streden in de eerste paar ronden om de leiding Gautier Paulin van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing liep 2e.

Febvre's Monster Energy Yamaha-fabriek MXGP teammate, Jeremy Van Horebeek verdrongen met Clement Desalle van Monster Energy Kawasaki Factory Racing meer dan 4e de eerste ronden voordat Herlings in ronde 4 beide voorbij kwam. Paulin begon toen onder druk te komen te staan ​​van Herlings en verloor slechts 3 ronden later zijn 2e plek.

Nog een ronde later bewoog Herlings zich weer naar voren en nam de tweede plaats weg van Febvre. In de 9e ronde claimde Herlings de leiding van Cairoli. De "Bullet" bleef daarna net buiten het bereik van Cairoli en bespaarde energie voor race 2. Aan de finish was Herlings 3.095 seconden voorsprong op Cairoli en meer dan 30 seconden voorsprong op Febvre die Paulin moest bevechten tot aan de lijn.

Tim Gajser van Team HRC had een uitdagende race 1 die als 9e eindigde, maar het resultaat was indrukwekkend na een start buiten de top 20.

Race 2 was meer hetzelfde vanaf de start, waarbij Febvre de FOX Holeshot en Cairoli naastzij nam terwijl Herlings buiten de top 5 zat. Febvre crashte in de openingsronde en Cairoli vocht met de andere Red Bull KTM fabrieksracen rijder, Glenn Coldenhoff.

Cairoli voerde het veld aan het einde van de eerste ronde aan terwijl Herlings als vijfde over de finish kwam. Tim Gajser maakte zijn slechte start in de eerste race goed door in de eerste twee ronden van race 5 de derde plaats in te lopen. Paulin reed in de eerste ronde als vierde, maar verloor de plek voor de tweede keer aan Herlings.

Herlings begaf zich vervolgens opnieuw naar voren terwijl Cairoli uitcheckte met een voorsprong van 10 seconden. In ronde 3 behaalde Herlings de 3e plaats van Gajser en vervolgens de 2e ronde van Coldenhoff, in dezelfde ronde werd Coldenhoff ook gepasseerd door Gajser en later Paulin.

Febvre zou voor de tweede keer vallen als hij achterop rende Arminas Jasikonis van Honda Redmoto AssomotorDoor de val kon Febvre de race niet afmaken. De Fransman van Febvre, Gautier Paulin, wist in ronde 3 echter de 12e plaats te pakken van Gajser.

Terwijl Herlings de voorsprong van Cairoli doorsneed, raakte de Italiaan tegelijkertijd gevangen in rondjes. De problemen van Cairoli vermengd met de kosten van Herlings zorgden ervoor dat Herlings 6 ronden voor de finish een pass voor de leiding maakte. Over de finishlijn waren eerst Herlings, Cairoli en Paulin die de overall in dezelfde volgorde veiligstellen. Net misgelopen op het algemene podium waren Desalle en Gajser.

Jeffrey Herlings: 'Ik denk dat het een goed weekend was, je weet dat gisteren duidelijk perfect was, ik heb de holeshot kunnen halen en mijn eigen ding kunnen doen. Het was iets veeleisender dan ik vandaag verwachtte, vooral na de uitslag van gisteren, maar we hebben goede dingen gedaan voor het kampioenschap. ”

Antonio Caïroli: “Ik ben echt blij omdat mijn snelheid goed was en we in één stuk zitten, de baan was erg moeilijk en het ritme was echt heel snel. Ik ben een beetje teleurgesteld over de tweede race, mijn plan was om hem iets langer vast te houden en te vechten voor de overwinning van de GP. Maar over het algemeen ben ik erg blij met de starts en het kampioenschap is erg lang, dus we kijken uit naar de volgende races. ”

Gautier Paulin: 'Ik voel me fysiek goed en ik begin beter. Ik ben gisteren in de kwalificatierace verongelukt, maar ik ben blij met de motor, de setup en de motor. ”