250 ALGEMENE RACE RESULTATEN | LORETTA LYNN PRO MOTOCROSS NATIONAL

250 start Loretta Lynn's nationale racedag 2020

Het 2020 AMA Pro Motocross Championship komt eindelijk aan de gang. De eerste ronde werd verreden in Hurricane Mills, Tennessee, op het beroemde circuit van Loretta Lynn. In de 250-klasse zijn er veel nieuwe rijders uit de amateurrangen die hier de doorgewinterde veteranen opschudden. In de kwalificatie was het het Star Racing Yamaha-team dat de eerste en tweede sessie van de 250-klasse domineerde. Justin Cooper stond bovenaan sessie één met Dylan Ferrandis bovenaan sessie twee. Ferrandis was 2 seconden sneller dan de rest van de concurrentie. Hier is hoe de 250-klasse gestroomlijnd was in de eerste ronde van het AMA Pro Motocross-kampioenschap 2020 bij Loretta nadat de manches waren voltooid.

2020 LORETTA LYNN PRO NATIONAAL | VOLLEDIGE DEKKING

250 ALGEMENE RESULTATEN VAN DE LORETTA LYNN NATIONAL

Dylan Ferrandis Loretta Lynn's National 2020 Race Day-55Dylan Ferrandis heeft er een perfecte dag van gemaakt.

250 TWEEDE MOTO | LORETTA LYNN PRO NATIONAAL

Dylan Ferrandis Loretta Lynn's National 2020 Race Day-43Dylan Ferranids veegt de concurrentie met 1-1.

Shane McElrath pakte de holeshot in de tweede 250 manche. RJ Hampshire werd tweede met Justin Cooper derde en Alex Martin vierde. Ferranids was 7e en Jeremy Martin was 8e. Ferrandis baant zich een weg langs Alex Martin voor de 4e plaats en zette meteen de druk op zijn teamgenoot Cooper en maakte de pass naar podiumpositie. RJ Hampshire maakte de pass voor de leiding met Ferrandis direct op McElrath. Ferrandis maakte uiteindelijk de pas in de vijfde ronde. Alex Martin maakte de pass op Cooper voor de vierde plaats met zijn broer Jeremy op zijn staart, waardoor Cooper naar de zesde plaats en vervolgens de 7e plaats bracht nadat Cameron McAdoo de pass had gemaakt. Ferrandis maakte zijn weg naar de leiding voorbij Hampshire. Jeremy Martin maakte de pas op McElrath voor de derde plaats in de 10e ronde. Alex Martin ging ten onder, hij verloor geen plaatsen, maar McAdoo had gelijk. Ferrandis maakte gemakkelijk werk van het peloton om de dag met 1-1 te scoren voor de eerste ronde van de AMA Pro Motocross-serie.

40 352 Jalek Swol DNS

Rj Hampshire Loretta Lynn's National 2020 Race Day-65RJ Hamshire werd tweede in de 2e manche.

Jeremy Martin Loretta Lynn's National 2020 Race Day-52Jeremy Martin eindigde als derde.

250 EERSTE MOTO | LORETTA LYNN PRO NATIONAAL

Dylan ferrandis Loretta Lynn's National 2020 Race Day-70Dylan Ferrandis domineerde de eerste 250 manches van het seizoen.

Bij de start in moto 1 was het Justin Cooper met de holeshot. Drie Yamaha's stonden vooraan in de eerste ronde. Dylan Ferrandis leidde de eerste ronde met Shane McElrath als tweede en Hampshire als derde. In de tweede ronde had Hunter Lawerence wat motorproblemen en was uit de race. Jeremy Martin stond op het gaspedaal en zette Cooper onder druk voor de vierde plaats. Martin gaf Cooper door om naar het voorste peloton te rennen. Hampshire passeerde McElrath voor de tweede plaats. Martin reed in de zesde ronde langs McElrath. De gebroeders Martin reden geweldig. Jeremy klom naar de tweede plaats terwijl Alex naar de 4e plaats eindigde. Tegen de tijd dat Jeremey tweede werd, had Ferrandis al een voorsprong van 5 seconden. Mitchell Harrison passeerde Alex Martin voor de 13e plaats, maar Mitchell stopte met zijn fiets en had het moeilijk om hem terug te duwen naar de 5e plaats. Dylan Ferrandis won de eerste manche van de eerste ronde van de 18-klasse met 250 seconden.