REM GLEN HELEN MOTOCROSS RAPPORT: BRYCE VALLEE SWEEPS 450 PRO CLASS; MATT INDA WINT 250 PROS BIJ DE OPENING VAN DE ZOMERSERIE

Bryce Vallée.

De REM Summer Motocross-serie is afgelopen weekend begonnen op Glen Helen Raceway. De 450 Pro-klasse beloofde een geweldige motorcrossstrijd met Vance & Hines-rijder Preston Tilford, DR.D's Bryce Vallee, LightSpeed's Tony Amaradio en Pasha Racing's Kris Keefer en Chris See die allemaal streden om de overwinning.

Chris See verhuist wat SoCal-onroerend goed in de 450 Pro-klasse.

Uiteindelijk werd het drama verminderd omdat Bryce Vallee beide manches met gemak veegde. Kris Keefer pakte met een 2-4 de tweede plaats in het dagklassement en Tony Amaradio (4-3) derde. De wedstrijdspanning werd geleverd door V&H rijder Preston Tilford. In de eerste manche had Tilford problemen bij de start, maar schoof snel op om te strijden om de leiding, alleen om de bocht aan de onderkant van de grote heuvel op een vlakke baan te volgen en op en over de berm te glijden. 'Geen probleem,' dacht Tilford, maar hij rekende er niet op dat hij hooggecentreerd zou worden op de grote bult aarde. Uiteindelijk moest hij afstappen om zijn fiets weer op gang te krijgen. Preston Tilford eindigde als zesde in de eerste manche. Vervolgens crashte hij in de tweede manche van de start en liep 25 seconden achter op de rest van het peloton. Ronde na ronde wist hij de rijders in de 450 Pro-klasse binnen te halen, vaak wel drie seconden per ronde sneller ... maar de race eindigde een ronde te vroeg: Tilford slaagde erin om de tweede plaats te bereiken en binnen bereik van Vallee. Het was niet genoeg. Tilford's 6-2 was alleen goed voor de vierde plaats overall achter Vallee, Keefer en Dylan McKee.

Mat Inda.

Mat Inda won de 250 Pro-klasse voor een top drie van Brett Hottel en Damion Tackett.

DE 250/450 TUSSENPERSONEN

RJ Wageman won gemakkelijk de 250 Tussenklasse.

RJ Wageman, zoon van voormalig AMA Pro-ruiter Russ Wageman, won beide manches van de 250 Tussenklasse. Chris Green was een stabiele 2-1, terwijl Kris Nelson 3-3, Nicolas Gonzales (5-4) en Hunter Falk (4-8) de top vijf completeerden.

In de 450 Intermediates, wisselden Jason Bunch en Connor Green moto-overwinningen uit, waarbij Bunch de knik kreeg met een 2-1 voor Green's 1-2. Ryan Lester werd derde overall met een 5-3.

ZONEN VAN VOORMALIGE JONGE PISTOLEN

Billy Musgrave was druk bezig met het testen en opzetten van MXA's TM 144MX in de 250 Pro-klasse voor een toekomstige test.

Zoals altijd schitterden de zonen van voormalige Pro-racers op REM. Herinner je je een van deze voormalige sterren?

Robot-Rodgers: Een van de grappigste Saddleback Pro-rijders van de jaren 1970 was Robert "Robot" Rodgers. Rogers kwam opdagen met zijn zoon Mikael, die een 3-2 gebruikte om als tweede overall te eindigen in de 150 beginnersklasse.

Mike Bell: De Supercross-kampioen van 1980 was een vaste waarde op REM, waarbij zoon Sean de 85 Novice-klasse won.

Terry Varner: De zoon van hop-up artiest Terry Varner, Nick, werd tweede overall in de 85 beginnersklasse.

Rus Wageman: Terwijl zoon RJ de 250 Intermediates-klasse won, werd jongste zoon Robbie tweede overall in de 85 Experts (achter Tyler Weyman).

Willy Musgrave: Billy Musgrave, zoon van Over-40 Pro-winnaar Willy, werd vierde in de 250 Pro-klasse met een TM 144MX tweetakt.

Voeten Minert: John Minert, de kleinzoon van AMA Hall of Famer, "On Any Sunday" -ster en Catalina Grand Prix-winnaar Chuck "Feets" Minert, werd vijfde in de 450 Intermediates. Trouwens, Feets racete ook ... en viert volgend weekend zijn 80ste verjaardag.

DE BELANGRIJKSTE KLASSE BIJ REM

Pete Murray was dit weekend ongeëvenaard in de Over-50 Expert-klasse.

Door welke wiskunde je ook gebruikt, de belangrijkste klasse bij REM op wekelijkse basis is de Over-50 Expert-klasse. Het is de grootste klasse op REM, heeft het meest competitieve veld dat je je kunt voorstellen en heeft ingebouwde rivaliteit die wekelijks wordt gespeeld. Als je denkt dat je belangrijk bent in de racewereld boven de 50, dan ben je dat pas als je wint bij REM.

Vorige week behaalde voormalig 40-jarige wereldkampioen dierenarts, Pete Murray, de overwinning van meer dan 50 experts. Hij was onaantastbaar en won beide manches met 15 seconden voorsprong. Achter Murray kwam een ​​luchtgevecht tussen Steve Pfaff (2-4), Willy Amaradio (4-3), Dave Eropkin (5-2) en Greg Nelson (3-5).

Hoe intens de strijd om de tweede plaats ook was, het racen achter de top vijf was even gedenkwaardig. Speedway-racer Randy Skinner werd zesde met de onwaarschijnlijke score van 10-6. Viervoudig AMA National Champion Gary Jones werd zevende met een 8-8. Greg Groom stond een punt achter op Skinner en Jones met een 7-10 (en op punten gelijk met Randall Fout's 6-11).

Het enige dat de Over-50 Expert-race ontsierde, was een crash die werd verzameld Dirt Bike redacteur Ron Lawson, die boven een tafelblad op Dennis Boulware belandde. Lawson was een tijdje down, maar was uiteindelijk in orde.

John Basher test de 2012 KTM 250SXF.

REM racet volgend weekend, 16 juli, weer voor de tweede ronde van de Summer series. Ga voor meer informatie naar www.remsatmx.com