WORLD NEWS: KYLE CHISHOLM IS DE KONING VAN PARIJS: MCCOY WINT EEN ANDERE MODDER IN AUSTRALIË: BOWERS TAKES DES MOINES

Eli Tomac heeft sinds de Monster Cup bewezen dat hij bedreven is in een CRF450. Foto: Adam Duckworth

Er waren dit weekend drie opmerkelijke races buiten het seizoen. De 29e editie van de Paris Supercross, ronde twee van het Australian Supercross Championship en de openingsronde van de AMA Arenacross-serie. Parijs, meer een Arenacross dan een Supercross, is typisch een strijd tussen de Amerikaanse gehuurde kanonnen en de lokale Franse helden, terwijl de Aussie Supercross-serie in de eerste twee ronden is ontsierd door hevige stortbuien.

PARIS SUPERCROSS: NACHTRESULTATEN
Eli Tomac won op een CRF450 de openingsavond van de Paris Supercross in het Palais Omnisports. Amerikaanse rijder won de Super Pole, Semis en finale. De eerste Euro was de Zwitser Arnaud Tonus op de vijfde plaats (die een groep Euro leidde, waaronder Cedric Soubeyras, Nicolas Aubin, Christophe Martin en Fabien Izoird op de zesde tot en met negende plaats).

PARIS SUPERCROSS: NACHT TWEE RESULTATEN

Kyle Chisholm won de tweede nacht in Parijs met Eli Tomac op de tweede plaats, wat betekent dat de derde nacht de algehele winnaar zal bepalen (aangezien de twee Amerikanen gelijk staan ​​op 1-2 en 2-1). Nacht twee was een akelige aangelegenheid. Chisholm behaalde de overwinning na contact met leider Mike Alessi die Mike de hooibalen in stuurde. In een eerdere kwartelrace verloor de Franse renner Gregory Aranada de controle en maakte Justin Barcia en Jake Weimer schoon. Barcia, boos over de verhuizing van de Fransman, wachtte de volgende ronde op hem en parkeerde hem. Aranda vond dit aanstootgevend en er volgde een boze, onprofessionele scène (de Franse menigte koos de kant van Aranda). In het hoofdevenement leidde Alessi tot Chisholm hem de tunnelbocht gaf. Kyle Chisholm zou met Tomac een veilige en gezonde seconde winnen. Aranda werd uiteindelijk derde voor Nick Wey. Alessi zou als achtste eindigen.

PARIS SUPERCROSS: DRIE RESULTATEN NACHT
Kyle Chisholm won de laatste avond van Parijs niet, maar zijn derde was goed genoeg voor de eindoverwinning (en hij deed het vanaf een tweede startrij). Eli Tomac was in staat om de kroon te winnen, maar door een slechte eerste ronde was hij al vanaf de tweede ronde terug. Tomac schoof op naar de vijfde plaats (en zou waarschijnlijk de vierde plaats moeten krijgen omdat Mike Alessi een klein probleempje had met de poort ... het viel niet snel genoeg voor hm, dus ging hij toch). Justin Barcia pakte de derde nachtzege, met Jake Weimer als tweede. Er waren veel crashes tijdens het laatste evenement: Nick Wey, Gregory Aranda en Arnaud Tonus. Het eindklassement was volledig Amerikaans met Chisholm, Tomac en Wey die de trofeeën verzamelden.

AUSTRALIËN MONSTER ENERGY SUPER X KAMPIOENSCHAP
De tweede ronde van Monster Energy Super X vond plaats in het WIN-stadion in Wollongong, maar 15 minuten voor de finale trof een enorme onweersbui Wollongong, wat een vertraging van 45 minuten in de race veroorzaakte. Voor de tweede week op rij werd het formaat in beide klassen gewijzigd in één manche van 15 ronden.

In de 450 klasse won Motul Pirelli Suzuki's Daniel McCoy in de verraderlijke omstandigheden en nam de punten voorsprong in het kampioenschap. Monster Energy Billy MacKenzie kreeg de holeshot en leidde de eerste helft voordat hij onder de glibberige omstandigheden afdaalde. Daniel McCoy passeerde MacKenzie en kreeg nooit een kop. Dan Reardon van JDR Motorex KTM eindigde als tweede

In de 250 klasse nam KTM's Matt Moss de holeshot en leidde van start tot finish om er twee-voor-twee van te maken in de serie. Team Motul Pirelli Suzuki's Steven Clarke verbeterde op zijn 6e plaats in ronde één om als tweede te eindigen en Moss 'teamgenoot Brendan Harrison rondde de top drie af.

AMA ARENACROSS-SERIE-OPENER IN DES MOINES
In Wells Fargo Arena in Des Moines ging regerend kampioen van de serie, Tyler Bowers, verder waar hij vorig seizoen was gebleven door de 450 klasse te winnen. Toen de poort viel voor het 25 ronden tellende 450 Arenacross-hoofdevenement, greep Kawasaki's Chad Johnson de holeshot. Zach Ames ving Johnson in ronde negen. De twee kwamen in botsing en beiden gingen ten onder, waardoor Tyler Bowers naar de geblokte vlag kon varen. "Ik begon redelijk goed en probeerde slim te rijden", zei Bowers. “Chad Johnson en Zach Ames reden heel goed, dus ik probeerde dat gewoon te respecteren. Helaas kwamen ze bij elkaar en ik glipte langs beide. ' Josh Demuth eindigde als tweede in zijn eerste race sinds hij de serietitel van 2010 won, terwijl Jeff Gibson derde werd in het algemeen klassement.

250 KLASSE
Tanner Moore had de vroege voorsprong en zag eruit alsof hij zich zou terugtrekken, want de overwinning leek weg te trekken, maar Aaron Gulleyp slaagde hem. Toen passeerde Moore Gulley terug en terwijl ze vochten, passeerde veteraan Michaeld Willard beiden en won met zes seconden van Gulley, Dave Ginolfi en Adam Gulley.

De AMA Arenacross Series 2012 gaat volgend weekend verder, met ronde 2 uit de 1st Mariner Arena in Baltimore. Twee avonden actie beginnen op vrijdag 4 november en eindigen op zaterdag 5 november. De openingsceremonies voor beide nachten beginnen om 7 uur ET.