2018 ASSEN MXGP | MX2 ALLE RACE RESULTATER

MX2 starter MXGP of the NetherlandsJorge Prado feier Assen.

De 2018 MXGP sesongen er på slutten av serien. 19. runde var lokalisert i Nederland ved den sandete Assen-banen. I MX2-klassen var det igjen KTM-rytteren til Jorge Prado som tok kontrollen og feide dagen med å vinne begge motorene. Den amerikanske og fabrikkens Husqvarna-rytter, Thomas Covington var konsistent med at 3-3 ble ferdig med å lande ham på andre trinn på pallen. Covingtons Husky-lagkamerat, Thomas Kjer Olsen landet på pallen med 2-4 avslutninger.

MX2 POINT STANDINGS (RUN 19 AV 20)

Jorge Prado MXGP fra Nederland_ Assen_ Runde 19Jorge Prado har en behagelig poengledning med bare en runde igjen.

LØRDAG KVALIFISERING RACE RAPPORT

Jorge Prado MXGP fra Nederland_ Assen_ Runde 19Jorge Prado var din kvalifiserende løpsvinner i Nederland.

I MX2 Qualifying Race Red Bull KTM Factory Racing's Jorge Prado hadde et nesten identisk løp som Herlings med ledelsen fra start til mål. I andre omgang var ikke forventet Red Bull KTM Factory Racing maskin av Pauls Jonass men Hitachi KTM UKs Conrad Mewse.

Et første svingkrasj hevdet de 2 Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing ryttere av Thomas Covington og Thomas Kjer Olsen samt Kemea Yamaha Official MX2s Anthony Rodriguez. I en idrettsmann som trekk hjalp Rodriguez Husqvarna-syklistene da de ble fanget sammen. Alle de 3 remonterte og deltok på løpet igjen mens en egen startkrasj tok ned Honda 114 Motorsports 'Hunter Lawrence.

Mens Lawrence reiste sitt Honda 114 Motorsport lagkamerat Bas Vaessen var oppe i tredje med Team HRCs Calvin Vlaanderen gir jakt på fjerde. Yamaha SM Action MC Miglios Alvin Ostlund kjørte også imponerende i 5. plass.

Jonass var 6., men tok Ostlunds 5. plass på de første omgangene Kemea Yamaha Official MX2s Ben Watson mistet trekkraft og spunnet ut. Vlaanderen muskler seg deretter av Vaessen da Covington falt igjen og ikke klarte å fullføre løpet.

Jonass begynte å prøve å passere Vaessen flere ganger, men små feil hindret hans fremgang. Å utnytte feilene fra Jonass og lade inn i topp 5 var STC Racing Husqvarnas Henry Jacobi. Jacobi fikk ikke bare Jonass, men fløy forbi Vaessen også.

Jonass kom seg da forbi Vaessen og kjempet med Jacobi for andre gang, men tyskeren seiret. Vlaanderen matet deretter energien fra den nederlandske folkemengden som rotet ham videre da han passerte Mewse for andre.

Etter mål var det den 9. kvalifiseringsseieren i 2018 for Prado foran Vlaanderen og Mewse mens Jacobi og Jonass rundet toppen 5. Olsen og Lawrence kjempet seg tilbake fra baksiden av pakken etter at deres første sving krasjet for å avslutte 7. plass og åttende bak Ostlund.

Jorge Prado: “Jeg føler meg veldig bra på dette sporet allerede de siste årene. I dag gikk det ganske bra, jeg følte meg bra hele dagen og når porten falt i kvalifiseringen fikk a en god start som gjorde det hele mye enklere, det var et bra løp, jeg er fornøyd med seieren, og gleder meg til i morgen .”