BELGISKE MOTOCROSS GRAND PRIX-RESULTATER: ROCZEN VINNER 250 KLASSE, MEN BEVEGELSE 'MARV BEHOLDER FLYTT' PÅ

Musquin (1), Frossard (183), van Horebeek (89), Simpson (11) og Herlings (111) på Lommel. Ray Archer foto

Antonio Cairoli dominerte begge 450 motoer i den belgiske (Limburg) fastlegen som vant sin femte sammenlagtseier i sesongen. I 250-klassen var det Ken Roczen som vant sin første Grand Prix-seier i sesongen. 450 KTM-rytter Max Nagl slet litt på den belgiske banen, men sto på andre trinn på pallen etter sin tredje og andreplass på dagens løp. Tredje var den belgiske rytteren Clement Desalle som endte på tredjeplass og fjerde i motivene.

I 250-klassen vant ikke Ken Roczen begge motorene, men hans første og andre var bra nok. Andre i 250-klassen var moto to-vinneren Jeffrey Herlings og tredje var nåværende 250 mesterskapsleder Marvin Musquin.

Som 16-åring ønsker Ken Roczen å rase AMA 250 West Supercross-serien i 2011 og deretter vende tilbake til de 250 fastlegene for å vinne verdensmesterskapet før han flyttet til USA på heltid i 2012.

250 (MX2) GRAND PRIX

Teka Suzuki Europe World MX2s Ken Roczen vant sin første fastlege i sesongen i sandet til Lommel. Han overtok fem ryttere i den første motoe for å ta ledelsen og åpne et jevn gap fra forfølgerne sine. Etter dagens første seier utlignet Roczen for nummer to i den endelige moto. Den tyske rytteren kunne ikke skjule sin lykke etter å ha vunnet fastlegen, siden han har vært veldig nær seieren mange ganger, men ulykke har alltid vært hans største rival. For øyeblikket er han fortsatt nummer to i mesterskapet, men han er 78 poeng bak red plate holder Musquin og 23 poeng foran Steve Frossard.

Jeffrey Herlings hadde en bittersøt slutt på sine favoritt sandspor. Den nederlandske rytteren ledet det første løpet på et par runder, men en feil i en av de dype løpene i Lommel-banen gjorde at han mistet ledelsen og kunne bare avslutte på tredjeplass. Den andre motoen ble imidlertid dominert av den 15 år gamle sandspesialisten, og syklet trygt opp til sjekket flagg.

Talestolen ble fullført av KTMs Marvin Musquin som slet mer enn forventet, og til tross for hans vanlige fremragende start på KTM-maskinen hans, kunne han ikke beholde rytmen til frontløperne. Han er fortsatt på toppen av de 250 verdensmesterskapene, men han må fokusere på neste helgs løp i Loket, et spor som aldri har gitt ham gode resultater? En brukket fot i 2008 og et teknisk problem i 2009 - hvis han vil forsterke ledelsen.

Joel Roelants endte på fjerdeplass i sitt hjemlige Grand Prix med en fjerde og femte plassering i løpene, som han fikk etter to solide utvinninger. Yamaha Monster Energy Motocross 'Gautier Paulin fullførte topp fem med en syvende og en fjerdeplass og rykket opp to plasseringer i stillingen til mesterskapet. Frossard endte på åttende (etter å ha vunnet sin første fastlege i Sverige for tre uker siden). Den franske rytteren visste at det ikke ville bli en lett helg for ham, da han ikke kunne score noen poeng i fjorårets Lommel GP.

Zach Osborne hadde en veldig dårlig dag i sanden, men er fremdeles sjette på 250 poeng-stillingen.

15. Coldenhoff, Glenn… 15-17
Andre merknader: 16. Karro, Matiss… 12-20; 17. Nicholls, Jake… 30-12; 27. Leib, Michael… 24-23.

Musquin vant ikke på Lommel, men han har en sikker poengleder med fire fastleger igjen i sesongen. Ray Archer foto

10. Kullas, Harri… 233

Tony Cairoli er total kontroll over 450 verdensmesterskap etter sin seier i Belgia. De fire siste fastlegene er Tsjekkia, Brasil, Holland og Italia. Ray Archer foto

450 (MX1) GRAND PRIX

Red Bull KTM Factory Racing MX1s Cairoli var tilbake på toppen av pallen og beviste at Lommel er som sin andre fastlege? rumpelappen hans sa: "Jeg bor også i Lommel". Italieneren dominerte begge motorene fra begynnelse til slutt ved å velge de beste linjene i et spor som er kjent som det råeste av mesterskapet. Cairoli har nå økt fordelen i mesterskapet over Clement Desalle.

Det andre trinnet på pallen var for hans Red Bull KTM Factory Racing MX1-lagkamerat Nagl som gjenvunnet selvtilliten etter et lengre tids fravær fra pallen på grunn av hans skader på kragebeinet hos den franske fastlegen. Tyskeren tok begge hullbilder av dagens løp, og selv om han klarte å følge Cairolis linjer og holdt seg jevn på toppen, innrømmet han at han syklet på kanten.

For tredjeplass-rytteren Clement Desalle var det ikke helgen han hadde forventet? Han ønsket å vise sine belgiske fans hvorfor han er nummer to på verdensmesterskapet. Nok en gang spilte belgieren i en tett kamp med Philippaerts både i moto en og to, mens Desalle passerte italieneren i begge anledninger for å avslutte tredje og fjerde.

Yamaha Monster Energy Motocross 'Philippaerts kunne ikke beholde rytmen i sine rivaler, og etter å ha startet tredje på begge motorene kunne han bare avslutte fjerde og femte. Imidlertid kunne han hatt muligheten til å være på pallen hvis han ikke hadde krasjet under det andre løpet, men han måtte nøye seg med en fjerde plassering totalt. Femte sammenlagt var LS Motors Hondas Tanel Leok som savnet pallen på grunn av hans mange feil i moto en, der han bare kunne bli 13.. I løpet av den andre moto flyttet han opp fra niende til andre og viste alle sin fart og potensial på sanden.

Ken De Dycker vant fastlegen på Lommel i fjor. I år var han sjette.

Belgiske De Dycker var bare sjette sammenlagt i sin hjemme-GP, der det i fjor lyktes i å vinne løpet, og landsmannen Steve Ramon endte på åttende i et løp der han opplevde mange opp- og nedturer. Ramon kjempet om de tre beste i begge løpene, men Lommels ruter gjorde at han krasjet to ganger og mistet alle sjansene sine for å være på hjemmets GP-pallplass.

Den japanske rytteren Yu Hirata endte 31., men han ser frem til å være tilbake neste helg på Bonver Grand Prix i Tsjekkia i Loket. Kawasakis Xavier Boog savnet de belgiske fastlegene på grunn av hans venstre benskade under lørdagens kvalifiseringsløp.

15. Yentel, Martens… 33-15
Andre merknader: 17. Anderson, Brad ... 35-16; 19. de Reuver, Marc ... 16-27; 31. Hirata, Yu… 37-29.

Clement Desalle er 79 poeng bak Cairoli, men han er 41 poeng foran tredjeplassrytter David Philippaerts.